NOGOMET

Handanović ne gre v Real za Casillasovo zamenjavo

Objavljeno 26. januar 2013 12.10 | Posodobljeno 26. januar 2013 12.10 | Piše: T. L., STA

Mourinho je izbral Diega Lopeza.

Bo Samir Handanovič tudi tokrat pokazal, kaj zna?

MADRID – Portugalski strateg kraljevega nogometnega kluba iz Madrida Jose Mourinho je našel zamenjavo za poškodovanega vratarja in kapetana Ikerja Casillasa, ki bo po zlomu palca na levi roki okreval vsaj dva meseca. Realu se ne bo pridružil slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, kot so ugibali španski mediji, temveč Diego Lopez.

Španski prvaki so tako že podpisali pogodbo z 31-letnim Lopezom, ki se je v Madrid preselil iz Seville. V Realu je sicer začel kariero, potem pa je igral za Villarreal in nazadnje za Sevillo. Po poročanju španskih medijev je odškodnina za Lopeza znašala 3,5 milijona evrov, pogodba z Realom pa ga veže do konca sezone 2016/17.

Casillas, ki si je na pokalnem obračunu zlomil palec, je sicer v petek že prestal operacijo na roki. Potem ko je postalo jasno, da poškodba ni tako nedolžna in da bo moral na večmesečni prisilni počitek, so v španskem časniku As sestavili seznam morebitnih vratarjev, ki bi lahko bili njegova zamenjava v vratih Reala. Na seznamu se je znašel tudi čuvaj mreže Interja iz Milana in slovenski reprezentant Handanović. A, kot kaže, je bil seznam le plod želja in bolj kot ne fantazijski spis, saj so v Realu našli drugo, veliko cenejšo rešitev.

Deli s prijatelji