NK KOPER

Guberac potrdil svoj odstop, vajeti Kopra v rokah Popoviča

Objavljeno 12. november 2015 14.20 | Posodobljeno 12. november 2015 14.21 | Piše: STA, S. U.

Skupaj s koprskim poslovnežem se je za odhod iz prvoligaša z Obale odločil tudi njegov 27-letni sin Ivica Guberac, kapetan ekipe NK Koper.

Guberac je prepričan, da je zapustil finančno stabilno moštvo, potem ko je pred dobrim letom obnovil pokroviteljsko pogodbo z Luko Koper.

KOPER – Koprski poslovnež Ante Guberac, prokurist gradbenega podjetja Grafist, je potrdil svoj odstop z mesta predsednika nogometnega kluba Koper. Skupaj z njim se je za odhod iz prvoligaša z Obale po podatkih Primorskih novic odločil tudi njegov 27-letni sin Ivica Guberac, kapetan ekipe, ki je za Koper igral od leta 2008.

Časnika Primorske novice in Delo v današnjih izdajah poročata, da je vajeti pokalnega prvaka neuradno prevzel koprski župan Boris Popovič in s tem sprožil še dodatne odhode. Z Gubercem je odstopil tudi Andrej Poljšak, član upravnega odbora kluba. Svoj odhod so po podatkih Dela napovedali še nogometaši Goran Galešić, Amar Rahmanović, Denis Šme, Matej Palčič in Mitja Lotrič.

»Težkega srca odhajam. Sem pripadnik kluba, Koprčan in klub bo vedno v mojem srcu. Toda nočem in ne dovolim, da bi deloval z ljudmi, s katerimi ne delim enakih nogometnih pogledov,« je pojasnil Guberac, poroča današnje Delo.

Zapustil finančno stabilno moštvo

Guberac je prepričan, da je zapustil finančno stabilno moštvo, potem ko je pred dobrim letom obnovil pokroviteljsko pogodbo z Luko Koper, ki jo je vodil Gašpar Gašpar Mišič, in klubu zagotavlja 500.000 evrov na leto. Dobrih 400.000 evrov so navrgli tudi letošnji evropski nastopi.

Guberca sta klub za kratek čas že zapustila leta 2013, ko se je zdajšnji predsednik ljubljanske Olimpije, ameriški poslovnež srbskega rodu Milan Mandarić, tedanji največji upnik koprskega kluba, odločil za blokado računa, vendar sta se oba po uspešnem dogovoru z Mandarićem o odplačevanju dolga vrnila. Guberac je še navedel, da so dolg, ta je junija 2013 znašal 1,9 milijona evrov, temeljito zmanjšali. »Ko bodo prišla poplačila za nogometaše, ki so odšli v prestopnem roku, bodo poravnane vse obveznosti do Milana Mandarića. V zadnjih treh letih smo klub z dna spravili med enega boljših v državi,« je še dejal.

Koper je po 17 krogih slovenskega nogometnega prvenstva na osmem mestu. S štirimi zmagami, štirimi remiji in ob devetih porazih je zbral 16 točk. Od vodilne Olimpije ga loči 22 točk.

Deli s prijatelji