NOGOMET

FOTO: Katanec je že zbral svoje fante na Brdu

Objavljeno 04. februar 2013 16.11 | Posodobljeno 04. februar 2013 16.34 | Piše: Rok Tamše

Slovenski nogometni reprezentanti so se zbrali pred sredino prijateljsko tekmo z BiH v Ljubljani.

BRDO PRI KRANJU – Slovenski nogometni selektor Srečko Katanec je danes prvič, odkar je 4. januarja spet stopil na čelo državnega moštva, zbral reprezentante. V sredo ob 18. uri bo Slovenija odigrala prijateljsko tekmo z BiH na ljubljanskem stadionu v Stožicah, ki je že razprodan.

Na vrsti je spoznavanje

Na Brdu je prevladovalo sproščeno in optimistično ozračje. Reprezentanti so se dobre pol ure družili s predstavniki sedme sile. Tik pred prvim sestankom z novim šefom je bil dobre volje tudi Mišo Brečko: »Najprej moramo spoznati novega selektorja, pa tudi on nas. V bistvu se za nas kaj dosti ne bo spremenilo, saj ostaja cilj isti – dati največ od sebe na igrišču, na treningih in tekmah. Res pa je, da ima vsak selektor svoj način dela in komuniciranja, tako da se moramo v teh dveh dneh v prvi vrsti čim bolje spoznati.«

Brečko je sicer eden izmed kandidatov za novega kapetana reprezentance, ki ga bo do tekme določil Katanec.

Brez treh poškodovanih

Tudi med drugimi igralci je bilo vse v znamenju pričakovanja srečanja z novim strokovnim vodstvom. Katančevi najožji sodelavci so Aleš Čeh, Željko Milinović in Nihad Pejković. Katanec tokrat zaradi poškodb ne more računati na napadalca Zlatka Dedića, vezista Kevina Kampla in branilca Dominika Maroha.

Retro Cesar z novo pričesko

Kot ponavadi je bil zgovoren in nasmejan steber obrambe Boštjan Cesar, ki si je omislil novo pričesko »Zdaj sem še hitrejši,« je odgovoril na opazko o novem videzu. Z novim selektorjem naj bi v igri spet prišla v veljavo postavitev 3-5-2, ki je nekaj časa veljala za preživeto, zdaj pa je ponovno v ospredju tudi pri nekaterih najuspešnejših klubih.

»Ja, ta sistem spet postaja moderen. Tudi v Italiji, kjer igram. Pač retro filozofija. Če je popularna moda 80. let, pa naj bo še nekdanji sistem igre. Mislim, da ne bomo imeli večjih težav s prilagajanjem, če se bo selektor odločil zanj,« pravi Cesar.

Katančeva četa bo v Stožicah trenirala danes in jutri popoldne. Gostje iz BiH na čelu s selektorjem Safetom Sušićem v Ljubljano prispejo jutri, zvečer pa bodo preizkusili prizorišče tekme.

Deli s prijatelji