1. SNL

Domžale dihajo za ovratnik Mariboru

Objavljeno 02. december 2015 08.24 | Posodobljeno 02. december 2015 08.24 | Piše: R. T.

Drevi bo derbi 20. kroga ob Kamniški Bistrici.

Bo vratar Domžal in slovenske reprezentance Nejc Vidmar danes ohranil mrežo nedotaknjeno? Foto: Marko Feist

DOMŽALE – Resda je v elitni nogometni druščini v središču pozornosti boj Olimpije in Maribora za vodilni položaj v državnem prvenstvu. Največja slovenska kluba bosta danes v 20. krogu gostovala, zeleno-bele čaka obračun v Zavrču, vijolične pa nič kaj manj zahtevna tekma v Domžalah. Ob robu borbe za vrh lestvice 1. SNL se je razplamtel še dvoboj Domžalčanov in Goričanov za tretje mesto. Oboji so v prejšnjem krogu zmagali z 2 : 0 v gosteh, varovanci trenerja Luke Elsnerja so bili boljši od Luke Koper, trener Primorcev Miran Srebrnič pa se je s svojimi fanti veselil zmage pri Olimpiji po štirih zaporednih porazih. Danes navidez lažje delo pred domačim občinstvom čaka Goričane, ki gostijo velenjski Rudar.

Kot že rečeno, bo ob Kamniški Bistrici derbi kroga med tretjeuvrščenimi rumeno-modrimi in drugouvrščenimi vijoličnimi, razlika med njimi je le tri točke, vredno pa je omeniti, da so Domžale doslej prejele najmanj zadetkov – 14. »Če želiš biti uspešen, ustvarjaš pritisk nase. Z Mariborom se lahko na lestvici izenačimo, tako da pritisk zagotovo obstaja. S tem se moramo naučiti živeti, saj se tako gradijo igralci in uspešen kolektiv. Čutimo pozitiven pritisk, saj imamo dobro izhodišče, iz katerega lovimo svoj cilj, ki vedno pomeni dober motiv,« se je psihološkega stanja v svojem moštvu dotaknil trener Domžalčanov Elsner in poudaril: »Še posebno pomembno pa je, da se ne znajdemo v zaostanku, saj je proti Mariboru zelo težko loviti rezultat. K dobri igri v obrambi moramo dodati pogumno igro, ko imamo posest. Ne smemo izgubljati žog že po dveh ali treh podajah. Potrpežljivo moramo graditi napade in poskrbeti, da ne bomo le tekli za žogo. Ne želim si dirjanja na glavo v obe strani, potem pa naj zmaga srečnejši. Na takšnih tekmah po navadi zmaga Maribor, zato bomo poizkušali nadzorovati potek tekme in priti do trenutka, ko lahko tekmeca ranimo.« Medtem lahko Goričani šele danes – igrali bodo v nenavadnem času kosila ob 13. uri – unovčijo nedeljsko zmago v ljubljanskih Stožicah, če bodo premagali tudi knape iz Velenja. Strateg Srebrnič v prvi vrsti skrbi za to, da bi v pičlih dveh dneh in pol med eno in drugo tekmo opravil kakovostno regeneracijo moštva ter hkrati v nogah in glavah svojih fantov obdržal pripravljenost iz zmagovite predstave v glavnem mestu. »Odpravili smo nekatere napake, ki so se nam dogajale na zadnjih tekmah. Na pravi način smo ustavili Olimpijine napadalce, v ofenzivi pa smo prav reagirali,« je zadovoljen Srebrnič.

Kot kaže, imajo na koprski Bonifiki povsem druge skrbi, kot je boj za točke na igrišču. Za ponedeljkov večer napovedano skupščino so tik pred zdajci preložili na predvidoma prihodnji teden. Baje da je šlo za pomanjkanje dokumentacije za primopredajo in slabo obveščanje članov za dogodek, kjer bi morali potrditi odstop dosedanjega predsednika Anteja Guberca in njegove ekipe ter imenovati novo vodstvo kluba. Kot kandidata za predsednika se omenjata Valter Valenčič, nekdanji direktor kluba, in Gašpar Gašpar Mišić, direktor Komunale Koper. Pari današnjega 20. kroga so: Gorica – Rudar (ob 13. uri), Celje – Krka, Krško – Luka Koper, Zavrč – Olimpija (vse ob 16. uri), Domžale – Maribor (ob 18. uri).
 

Deli s prijatelji