PRVA LIGA

Domžale četrtič zapored, Tavaresu se je končno odprlo

Objavljeno 11. avgust 2014 11.03 | Posodobljeno 11. avgust 2014 11.03 | Piše: Rok Tamše

Severni Primorci se za zdaj tolažijo, da so vse tekme izgubili le z golom razlike, a je to slaba uteha ob ničli po štirih krogih. Zdaj so nabrušeni še za tekmo superpokala, v sredo bodo na svojem stadionu gostili Maribor.

Končno se je odprlo enemu od izkušenih napadalcev Maribora! V Ljudskem vrtu je pred 4500 gledalci, ki so prišli s prostim vstopom pozdravit svoje evropske junake, pošteno odleglo kapetanu Maribora Marcosu Tavaresu, ki je dosegel prvi gol v letošnji tekmovalni sezoni. Zdaj, ko je led prebit, bo Brazilcu s slovenskim potnim listom lažje nadaljevati. Trener vijoličnih Ante Šimundža je namenil počitek Agimu Ibraimiju, Petru Stojanoviću, Amirju Derviševiću in tudi Daretu Vršiču, ki je odigral le zadnjih deset minut tekme. Gostitelji so dopustili, da so Goričani povedli, potem pa so hitro postavili stvari na svoje mesto.

Prihaja Velikonja

V mariborskem moštvu ni več 27-letnega vezista Gorana Cvijanovića, ki je odšel k Rijeki, kjer je trener nekdanji selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek. Odhod Primorca, ki je bil v zadnji sezoni z izjemo končnice prvenstva povsem izgubljen, pomeni prekinitev naraščajočega nezadovoljstva. Cvijanović je bil v zadnjem obdobju v drugem moštvu, kjer je še vedno Matic Črnic. Škoda za Mariborčane je, da so se morali žlahtnega vezista znebiti pod ceno. Še lani bi ga lahko prodali za nekaj sto tisoč evrov (menda je bil v igri prestop v Izrael za 500.000 evrov), toda takrat v LV še ni bilo Dareta Vršiča, v izložbi pa je bil Ibraimi. Morda bo moral vrste prvaka zapustiti tudi napadalec Nusmir Fajić, ki deluje vse bolj apatično in brezvoljno ter dviga pritisk športnemu direktorju Zlatku Zahoviču. Ta bo v kratkem končal pogajanja s Cardiffom glede prestopa Etiena Velikonje. Mariboru za vidnejše evropske uspehe manjka serijski golgeter.

Na drugi strani Gorici manjka vsega po malem. Po nareku šefov iz Parme so letos spet povsem prenovili moštvo, v goriškem športnem parku je spet kot na avtobusni postaji. Resne zgodbe o uigravanju in kontinuiteti ekipa na takšen način pač ne more biti. Če predsednik Robert Vrtovec meni, da bo takšen pristop zdržal večno, se močno moti. Vprašljiv je tudi poslovni (finančni) model modro-belih. Severni Primorci se za zdaj tolažijo, da so vse tekme izgubili le z golom razlike, a je to slaba uteha ob ničli po štirih krogih. Zdaj so nabrušeni še za tekmo superpokala, v sredo bodo na svojem stadionu gostili Maribor.

Pomoč bivšega

Medtem pa Domžalčani v tišini zelo dobro opravljajo svoj posel. Četa trenerja Luke Elsnerja je zmagala še četrtič zapored, tokrat jim je z avtogolom pomagal kar njihov bivši član Ivan Knezović. V tem prvenstvu se mreža rumeno-modrih še sploh ni zatresla, takšen start v DP je seveda rekorden v zgodovini kluba. »Gre za statistični podatek, ki ga velja izpostaviti le danes. V ponedeljek se bomo že ukvarjali s Krko in z analizo, kaj bi lahko na tekmi proti Rudarju naredili bolje. Imamo še kar nekaj rezerv, ampak napredek je viden. Veseli me, da smo imeli, proti bistveno boljšemu tekmecu kot do zdaj, dobre trenutke v igri in vse preostalo, kar smo prikazali že na prejšnjih tekmah,« je dejal Elsner. Rok Tamše V Velenju se je Rudar preveč zapletel z Domžalami in izgubil. (FOTO: LJUBO VUKELIČ) CeljSKI uspeh pri podprvaku

Izidi 4. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Luka Koper : Celje 0 : 2 (400 gledalcev; Sunny Omoregie 29., Gregor Bajde 50.; rdeči karton v 66. minuti za Anteja Mitroviča pri Luki Koper), Rudar : Domžale 0 : 1 (650 gledalcev; Ivan Knezović 14./avtogol; rdeči karton v 87. minuti za Denisa Klinarja pri Rudarju), Maribor : Gorica 2 : 1 (4500 gledalcev; Marcos Tavares 36., Damjan Bohar 40.; Stephen Makinwa 12.), Krka : Zavrč, Radomlje : Olimpija (obe sinoči). Vrstni red: Domžale 12 točk, Maribor (tekma manj) 9, Celje 6, Zavrč (tekma manj) 6, Luka Koper (tekma manj) 6, Olimpija (tri tekme manj) 3, Rudar 3, Krka (tekma manj) 3, Radomlje (tekma manj) 0, Gorica 0. 

Deli s prijatelji