NA ZELENICAH

Domžale bi se maščevale za lanski poraz s Koprom

Objavljeno 04. november 2015 13.24 | Posodobljeno 04. november 2015 13.24 | Piše: Rok Tamše

Po hudih kritikah na račun sodnikov Domžalčani v Kopru za pokalni polfinale. Luka Koper brani naslov pokalnega prvaka, a trenutno kaže zelo slabo formo.

Jaka Štromajer z Luko Koper brani naslov pokalnega prvaka. 
Foto: Aleš Černivec

Danes bomo dobili še zadnjega polfinalista v tekmovanju nogometašev za pokal Slovenije. Potem ko so si že prejšnji teden to zagotovili Maribor, Celje in Zavrč, mesto v njihovi družbi iščejo še igralci Luke Koper in Domžal. Na prvi četrtfinalni tekmi ob Kamniški Bistrici so Koprčani srečno in spretno zmagali v izdihljajih tekme, gol je zabil Amar Rahmanović. To je seveda spodbudna prednost pred povratnim obračunom na Bonifiki, ki se bo začel ob 18. uri. je pa lahko ta izid tudi zelo varljiv, posebno če bodo na Obali prvo mrežo zatresli Domžalčani. Ti so kar dobro psihološko načeti, potem ko so tudi v državnem prvenstvu v soboto doma izgubili proti Zavrču z golom Zlatana Muslimovića v sodnikovem podaljšku. Ta zadetek je dvignil toliko prahu, da se je predsednik kluba Stane Oražem oglasil z obširnim sporočilom za javnost, v katerem je nanizal cel kup škodljivih sodniških odločitev za njegovo moštvo.

Kakšna je zbranost varovancev trenerja Luke Elsnerja za današnjo tekmo, je posebno vprašanje. »Takšna poraza bi lahko vplivala na našo psihološko pripravljenost, a ti dve preizkušnji moramo hitro pozabiti. To ne pomeni, da ju ignoriramo, ampak se moramo iz njiju kaj naučiti in iti naprej. V pokalu smo še vedno v igri in lepo bi bilo priti vse do konca ter osvojiti lovoriko. Pot je še zelo dolga, začne pa se v sredo,« sporoča vratar Nejc Vidmar, njegov soigralec iz obrambne vrste Kenan Horić pa: »Nujno moramo doseči gol, zato moramo narediti vse, da spravimo žogo v mrežo nasprotnika. Prej bomo to storili, lažje nam bo v nadaljevanju tekme. V igri je polfinale pokala, hkrati pa nismo pozabili niti lanske sezone, ko nas je Koper izločil v polfinalu. Želimo se maščevati, še bolj pa želimo pokazati čim boljšo igro in z njo doseči pozitiven rezultat.« Gaber Dobrovoljc nima pravice nastopa, poškodovana sta Amedej Vetrih in Adnan Golubović.

Od aktualnega pokalnega prvaka Luke Koper lahko spet pričakujemo izrazito bojevniški pristop z nešteto prekrški. Po prihodu novega strokovnega vodstva s trenerjem Slavkom Matićem na čelu se kanarčki mučijo v igri, temu primerni so tudi rezultati. Tačas njegova zasedba ne deluje kot pravo moštvo, vse bolj odtujeni klub, ki je priprl komunikacijske kanale, pa izgublja naklonjenost navijačev. Seveda ni odveč omeniti, da bo glavni sodnik današnje tekme Nejc Kajtazović


Ob dobrega tisočaka zaradi Viol

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so dvakrat aktivirali pirotehnična sredstva na tribuni Ljudskega vrta med dvobojem Maribora in Rudarja v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije, kaznoval Maribor s 1100 evri. Eno tekmo prepovedi igranja je dobil Gaber Dobrovoljc iz Domžal, ki je bil izključen na tekmi z Zavrčem. Mariborčani so morali že 20. oktobra zaradi prižiganja bakle in žaljivega skandiranja na tekmi v Celju plačati 1150 evrov, skupno pa so vijolični zaradi navijačev že ob 18.000 evrov samo v tej sezoni.

 

Deli s prijatelji