NEPRIMERNO

Zaradi žaljenja Balotellija Interju visoka kazen

Objavljeno 26. februar 2013 19.46 | Posodobljeno 26. februar 2013 19.46 | Piše: P. J., STA

Plačati bodo morali 50.000 evrov kazni, ker so mahali z bananami in vzklikali neprimerna gesla.

RIM – Italijanski nogometni velikan Inter, za katerega brani slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, bo moral plačati 50.000 evrov kazni, ker so navijači na sobotnem derbiju z Milanom (1 : 1) žalili temnopoltega napadalca Milana Maria Balotellija.

Rasistične zbadljivke

Balotelli, sicer nekdanji nogometaš Interja, ki se je v Milan preselil januarja iz angleškega Manchester Cityja, je na stadionu San Siro doživel neprijeten sprejem. Navijači Interja so italijanskemu reprezentantu med tekmo mahali z bananami in vzklikali neprimerna gesla. Balotelli jim ni ostal dolžan in jim je z neprimerno gesto pokazal, kaj si misli o rasističnih zbadljivkah.

Inter je v tem mesecu Evropski nogometni zvezi (Uefi) moral odšteti že 15.000 evrov, ker so njegovi navijači na tekmi evropske lige proti Dinamu iz Kijeva prav tako žalili Balotellija. Deset tisočakov kazni bo moral odšteti tudi Milan, enako vsoto pa bo moral odšteti tudi Balotelli.

Začeta preiskava pri Laziu

V novih težavah se je znašel rimski Lazio, ki bo zaradi neprimernega obnašanja navijačev na tekmi šestnajstine finala evropske lige proti Borussii Mönchengladbach naslednji obračun v tem tekmovanju najverjetneje moral odigrati pred praznimi tribunami. Navijači Lazia so na tej tekmi žalili nekatere nasprotne igralce, na igrišče pa so metali različne predmete.

Uefa je že začela preiskavo. Če jim bodo dokazali rasistično žaljenje, pa bodo morali odigrati tekmo pred praznimi tribunami. Uefa je Rimljane v letošnji sezoni že kaznovala s 180.000 evri kazni.

Deli s prijatelji