1. SNL

Oblak odprl trgovino zmajev, igralci bodo težko na prodaj

Objavljeno 21. december 2017 11.46 | Posodobljeno 21. december 2017 11.48 | Piše: Rok Tamše

Na slovenski nogometni sceni vlada zatišje pred januarskim prestopnim rokom.

Legendarni nogometaš Olimpije Branko Oblak je navdušen nad novo pridobitvijo zeleno-belih. Foto: nkolimpija.si

LJUBLJANA – Na nogometni sceni v prvi vrsti z nestrpnostjo pričakujejo januarski prestopni rok, kjer se znajo zgoditi tudi odmevni prestopi v slovenskih prvoligaših. Že dolgo ni skrivnost, da ima vodilni Maribor na mizi privlačni ponudbi za napadalca Jasmina Mešanovića in branilca Jeana-Clauda Billonga. Zanimivo, Bošnjak in Francoz sta v pičle pol sezone, med vijolične sta prišla poleti iz mostarskega Zrinjskega oziroma velenjskega Rudarja, storila zares velik korak v svojih karierah. Pri udeležencu skupinskega dela lige prvakov sta bila v imenitni izložbi in sta dobro izkoristila priložnost. Mariborčani sicer nimajo nobene potrebe po prodaji, razen če bi bili denarni ponudbi klubov iz tujine astronomski za slovenske razmere. To pa je že vse nad milijon evrov odškodnine. Športni direktor Zlatko Zahović bo spet pronicljivo pretehtal pluse in minuse, z obilnimi odškodninami pa bi lahko domačim tekmecem še lažje speljal najvidnejše igralce.

Denimo napadalca Rudarja Johna Maryja, čigar prodaja je za Velenjčane ključna za preživetje v prvoligaški druščini.
Pri ljubljanski Olimpiji nimajo težav z denarjem, a v zmajevem gnezdu še vlada negotovost zaradi nestanovitnih izjav predsednika in glavnega sponzorja kluba Milana Mandarića. No, v zadnjem obdobju je potrdil, da njegova misija v Ljubljani še ni končana, dokaz za to pa je tudi odprtje klubske trgovine na eminentni lokaciji Mercatorjevega centra v Šiški. Mandarić je na dopustu v ZDA, a je v posebni izjavi za to priložnost sporočil: »Olimpija je bila in je nekaj posebnega. V klubu se vsakodnevno trudimo in dvigujemo letvico. Olimpijo želimo spraviti na raven, ki so jo zasluži tako na igriščih kot zunaj njih. Spoštujemo zgodovino in ustvarjamo prihodnost. Za vas, dragi navijači.« Trak je prerezal legendarni as Olimpije, slovenskega in jugoslovanskega nogometa Branko Oblak. »Pri Olimpiji sem igral kot mladinec, kot član, bil trener. Veseli me, da sem spet zraven, tokrat v drugačni, a kljub temu lepi in častni vlogi. Veseli me tudi, da se je zbralo tako veliko ljudi. Da pokažemo Mariboru, da tudi v Ljubljani nekaj znamo,« je veliko rivalstvo še malce podžgal dobro razpoloženi Oblak. Večina članov prvega moštva je na dopustu, odprtja so se udeležili Nejc Vidmar, Kenan Bajrić in Aljaž Ivačič.

V množici gostov smo opazili tudi športnega direktorja Mladena Rudonjo, Sebastjana Cimerotiča, Janija Pateja, Vukadina Lalovića. Olimpija bo prodajala svoje drese in druge izdelke, težko pa, da to zimo tudi igralce. V boju za naslov prvaka bi še kako pogrešala portugalskega vezista Ricarda Alvesa ali domačega branilca Kenana Bajrića, ki sta v vrhunski formi in zato tarči bogatih snubcev. V skladu z ambicijami zeleno-belih v prvi vrsti pričakujemo prihod pravega golgeterja, ki bi lahko zabil gol na vsaj vsaki drugi tekmi. Spomladi bodo zmaji takšnega eksekutorja še kako potrebovali.

 

Deli s prijatelji