DALEČ

Nogometaš Robert Koren se seli v Avstralijo

Objavljeno 03. avgust 2014 15.27 | Posodobljeno 03. avgust 2014 15.27 | Piše: STA, T. L.

Podpisal je za Melbourne City.

Robert Koren.

MELBOURNE – Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren je uradno postal član avstralske ekipe Melbourne City. Triintridesetletnik, ki je nazadnje nastopal za angleški Hull City, je podpisal dveletno pogodbo.

Koren bo pri Melbourne Cityju igral v družbi nekdanjega zvezdnika irske reprezentance Damiena Duffa, ki se je v Avstralijo pred kratkim preselil iz angleškega Fulhama. Od oktobra do decembra naj bi za to avstralsko ekipo kot posojeni nogometaš igral tudi nekdanji španski reprezentant David Villa, ki je sicer član New York Cityja, vendar se sezona v ZDA začne šele marca 2015.

»Iskali smo pravega igralca in osebo, ki bo zapolnila položaj zvezdnika. Robert ustreza vsem kriterijem. Je impresiven nogometaš, ki ima veliko izkušenj na najvišji ravni v Angliji, zato smo navdušeni, da je prišel k nam. Tu je, da bo z izkušnjami in s kakovostjo pomagal ekipi. Je vodja in igralec na igrišču in ob njem,« je ob podpisu pogodbe povedal generalni direktor kluba Brian Marwood.

Na trening gre v ponedeljek

Slovenski vezist bo v novem klubu nosil dres s številko 10, soigralcem pa se bo na treningu pridružil v ponedeljek.

Koren je kariero začel v Dravogradu, nato pa se je preselil v Celje. Leta 2004 je okrepil norveški Lillestrom, potem pa je od leta 2007 do konca sezone 2013/14 igral v Angliji, najprej pri West Bromwich Albionu, nato pa še pri Hull Cityju.

Deli s prijatelji