PO PRAVICO

Maradona se ne čuti krivega

Objavljeno 26. februar 2013 20.25 | Posodobljeno 26. februar 2013 20.27 | Piše: P. J., STA
Ključne besede: Diego Maradona

»Zakaj moram jaz plačati, oni pa ne?« se je vprašal Maradona na novinarski konferenci v Neaplju.

Bo uslišala njegovo prošnjo?

NEAPELJ – Legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona, nekdanji zvezdnik italijanskega Napolija, se ne čuti krivega za velikanski dolg italijanskim oblastem še iz časa, ko je navduševal na Apeninskem polotoku.

»Zakaj moram jaz plačati, oni pa ne?« se je vprašal Maradona na novinarski konferenci v Neaplju, kjer je igral v obdobju med 1984 in 1991. Eden najboljših nogometašev vseh časov je v Italijo prispel iz Dubaja z željo, da reši težave z italijanskimi davčnimi oblastmi, ki od njega zahtevajo plačilo 40 milijonov evrov.

»Tu sem, da pokažem svoj obraz. Nikogar nisem ubil, nikoli se nisem želel izmuzniti plačilu davka. Oblasti naj lovijo tiste, ki so bili v sobi, ko sem podpisal pogodbo,« je v svojem slogu razlagal Maradona. »Ljudje govorijo, da pravica ne obstaja, jaz hočem verjeti, da obstaja. Želim se vrniti v Italijo in pokazati Neapelj vnukom, da vidijo, kaj je storil dedek,« je še dodal veliki ljubljenec navijačev Napolija.

Maradona, ki je nazadnje sedel na klopi Al-Wasla iz Dubaja, se je ob tem dotaknil še svoje trenerske prihodnosti. Ob tem ni izključil dela pri nekdanjem klubu: »Mislim, da mi predsednik Aurelio De Laurentti ne more ponuditi službe, ki jo želim, ker hočem klop, ki pa je zasedena. Nisem tu zaradi službe. Preveč spoštujem trenutnega trenerja Walterja Mazzarrija. Opravlja dobro delo. Stvari pa se lahko spremenijo, če odide.«

Deli s prijatelji