EVROPSKA LIGA

Berićev Saint-Etienne in Jokićev Villareal že napredovala

Objavljeno 27. november 2015 00.33 | Posodobljeno 27. november 2015 01.24 | Piše: STA, S. U.

Po tekmah 5. kroga evropske nogometne lige je že jasno, da bo imela Slovenija svoje predstavnike tudi v drugem delu tekmovanja.

Španci so zmagali, Jokić pa v igro ni vstopil.

Po tekmah 5. kroga evropske nogometne lige je že jasno, da bo imela Slovenija svoje predstavnike tudi v drugem delu tekmovanja. Napredovanje iz predtekmovalne skupine sta si že zagotovila Saint-Etienne poškodovanega Roberta Berića in Villareal Bojana Jokića.

Francozom je za to zadostoval remi (1 : 1) pri norveškem Rosenborgu, Villareal in nekdanji Berićev klub Rapid iz Dunaja pa sta praktično odigrala revijalno tekmo, saj je bilo že po po popoldanski zmagi Dinama iz Minska proti Viktorii iz Plzna jasno, da se bosta naprej uvrstila oba. Na koncu so z 1 : 0 zmagali Španci, Jokić pa v igro ni vstopil.

Zagotovo bo spomladanski del tekmovanja začel vsaj še klub, v katerem si služi kruh slovenski nogometaš, saj bosta Partizan Gregorja Balažica in Augsburg Tima Matavža v zadnjem krogu v medsebojni tekmi v Beogradu odločila, kdo bo napredoval. Partizanu, ki je tokrat brez pomoči poškodovanega Balažica z 2 : 1 v gosteh premagal AZ Alkmaar, bo zadostovala že točka, tudi zaradi dejstva, da so Nemci, pri katerih je Matavž obsedel na klopi, pred svojimi navijači v zadnjih minutah dvoboja proti Athleticu Bilbau zapravili vodstvo z 2 : 1. Z dvema goloma jih je v slabo voljo spravil Aritz Aduriz.

Ne najboljše volje je Basel zapuščal Josip Iličić. Njegova Fiorentina je hitro povedla z 2 : 0, nato pa si prislužila rdeči karton. Čeprav ga ni dobil slovenski reprezentant, pa ga je trener nekaj minut pozneje zaradi taktičnih razlogov povlekel na klop. A to ni pomagalo, saj so Švicarji do konca tekme izenačili. Baslu je bila točka dovolj za napredovanje, Fiorentina pa si ga bo morala priboriti v zadnjem krogu, ko bo v Firencah gostoval Belenenses.

Realne možnosti za napredovanje je z zmago 4: 2  proti Lokomotivi v Moskvi zadržal tudi lizbonski Sporting slovenskega vratarja Ažbeta Juga, ki je tudi tokrat sedel na klopi. Portugalci so kljub trem točkam ostali tretji v skupini, v zadnjem krogu pa bodo morali premagati Bešiktaš, če se bodo želeli uvrstiti med najboljših 32.

Tam so poleg že omenjenih Saint-Etienna, Rapida, Villareala, Athletica Bilbaa in Basla že Tottenham, Schalke, Sparta Praga, Lazio, Krasnodar, Borussia Dortmund, Napoli, Molde, Liverpool in Braga.

Deli s prijatelji