KOŠARKARSKI DIAMANT

VIDEO: Ogledniki NBA navdušeni: poglejte te mojstrovine Luke Dončića

Objavljeno 17. december 2017 10.44 | Posodobljeno 17. december 2017 10.44 | Piše: STA, S. U.

Viralni Luka Dončić navduševal pred številnimi ogledniki iz lige NBA.

MADRID – Čudežni košarkarski deček iz Ljubljane z imenom Luka Dončić je od sinoči znova ena najbolj iskanih oseb na medmrežju. Dve njegovi potezi – trojka iz skoraj 25 metrov in preigravanje oziroma smešenje Victorja Claverja – odmevata na facebooku, instagramu in twitterju. In obe je dosegel pred številnimi ogledniki iz lige NBA.

Španski mediji poročajo, da se je sinoči v Madridu trlo predstavnikov klubov iz lige NBA. David Pick, ki že vrsto let poklicno spremlja košarkarsko dogajanje po vsem svetu, je zapisal, da so bili po njegovih podatkih v dvorani ogledniki ekip Philadelphia 76-ers, Phoenix Suns, Los Angeles Clippers, Dallas Mavericks, New Orleans Pelicans in Washington Wizards. Njihovo enotno mnenje po tekmi je bilo: »Ta fant ima vse. Je poseben, ne spreglejte ga!«

Posnetek koša ob koncu tretje četrtine prek celotnega igrišča je hitro obkrožil svet. Luka Dončić ga je na svojih profilih delil šele naslednji dan in v nekaj urah je dosegel visoke številke ogledov. Na facebooku je zbral v dveh urah 27.000 ogledov in skoraj 10.000 všečkov, na instagramu je bilo v tem času ogledov prek 75.000, na twitterju, kjer je delil objavo Real Madrida, pa so bile številke še višje.

Prek družbenih omrežji so mu čestitali tudi številni košarkarji. Soigralec Felipe Reyes je zapisal, da je ta fantič pravi stroj, španski reprezentant in član ekipe New York Knicks Willy Hernangomez je sporočilo opremil z emotikoni začudenja in odličnosti ter zapisal »bravo luka7doncic«, latvijski zvezdnik iz lige NBA Kristaps Porzingis pa je dodal: »Ta fant je neverjeten ...«

Statistično gledano je Luka Dončić proti Barceloni odigral eno slabših tekem v letošnji evroligi. Dosegel je le 16 točk – na osmih tekmah od dvanajstih je zbral več točk – in statistični indeks 26, petega najnižjega v tej sezoni. Kljub temu prepričljivo ostaja najbolje ocenjeni igralec evrolige (povprečje 27,7), prvo mesto med strelci (20,5) pa je moral prepustiti Rusu Alekseju Švedu (21,5).

Deli s prijatelji