HUDA BITKA

VIDEO: Horford Goranu Dragiću izbil zob

Objavljeno 15. december 2015 09.06 | Posodobljeno 15. december 2015 09.06 | Piše: STA, A. L.

Dragić je želel nadaljevati, a so ga nato v slačilnico, da so mu za silo ustavili krvavenje iz ust, trener pa je s parketa pobral del odkrušenega zoba.

Goran Dragić.

ATLANTA – Košarkarji Miamija so v NBA znova na zmagoviti poti. Po tesni zmagi proti Memphisu je floridska Vročica v premagala še Atlanto, v gosteh s 100 : 88. Junak dvoboja je bil Goran Dragić.

Dragića je v tretji četrtini s komolcem udaril Al Horford, pri čemer mu je izbil del zoba. Ljubljančan je želel nadaljevati, a so ga nato vendarle pospremili na klop in v slačilnico, da so mu za silo ustavili krvavenje iz ust, trener pa je s parketa pobral del odkrušenega zoba. Slovenski organizator igre je odigral 35 minut, prispeval 12 točk, ob metu iz igre 6 : 14, 7 skokov, 8 podaj, 2 ukradeni žogi, 2 blokadi in 2 izgubljeni žogi.

Udrihovih devet točk

Prvi strelec Miamija je bil Chris Bosh (24), Gerald Green je dodal 20 točk, Hassan Whiteside pa je zbral 13 skokov. Zaigral je tudi Beno Udrih, ki je v 19 minutah dosegel skupno 9 točk, met iz igre 3 : 5 ter vpisal še 2 skoka, asistenco in 2 izgubljeni žogi.

Košarkarji Miamija so se s 14 zmagami (9 porazov) na vrhu jugovzhodne skupine izenačili s Charlottom . V razvrstitvi vzhodne konference lige NBA pa so trenutno na šestem mestu, enako razmerje zmag in porazov ima še ekipa Indiane. Boljše povprečje imajo na vzhodu moštva Toronto Raptors (16 : 10), Chicago Bulls (14 : 8) in Cleveland Cavaliers (15 : 7).

Miami zdaj čaka pot v New York, kjer se bo v sredo pomeril z Brooklynom.

Deli s prijatelji