KOŠARKA

V sesuto Union Olimpijo se je zdaj naselil še strah

Objavljeno 21. april 2017 11.40 | Posodobljeno 21. april 2017 11.42 | Piše: Drago Perko

Po petih porazih se ljubljanskim košarkarjem izmika polfinale državnega prvenstva. Trener Gašper Okorn ne vidi izhoda, zaradi blokade klubskega računa so brez plač.

Američan v dresu Union Olimpije Devin Oliver je proti rogaški dosegel 33 točk, a sklonjene glave zapustil igrišče. Foto: Jože Suhadolnik

Zgodovina se ponavlja. Na to dejstvo so v teh dneh najbolj jezni v košarkarski Olimpiji, ki se jim po seriji petih zaporednih porazov v ligi za prvaka vnovič slabo piše. Lahko se jim celo zgodi, da še drugič po letu 2015 ostanejo celo brez polfinala državnega prvenstva. To pa bi mejilo na katastrofo, ki pa so jo po dokaj uspešnih dveh tretjinah sezone redki pričakovali. Ljubljančani so v sedmih tekmah zmagali le dvakrat – boljši so bili od Heliosa in Hopsov Polzele. Union Olimpija je poražena zapustila Polzelo, Rogaško Slatino in Laško, iz Tivolija pa sta točke odnesli Krka in Rogaška. Lahko bi rekli: ko gredo zmaji prek Trojan, opustijo vsakršno upanje na točki. Olimpija v zadnjih treh krogih ne odloča sama o poti v polfinale, ampak bo pozorno spremljala tudi rezultate Hopsov, ki imajo zmago več (tri). V polfinale sta že uvrščeni Krka in Rogaška. Da so zmaji zašli v težave, je krivih tudi nekaj objektivnih dejstev: poškodovala sta se Nikola Janković in Devin Oliver, ki pa sta v sredo zvečer stisnila zobe, a je bilo 33 točk Američana premalo za uspeh proti Rogaški. Po novi ničli se je trener zeleno-belih Gašper Okorn dolgo zadržal v slačilnici z igralci, ki so potem sklonjenih glav zapuščali dvorano.

»Malce smo se pogovorili. Nimam pa kaj dodati, sami ste videli vse. Rogaški čestitam za zmago,« je začel vidno pretresen in šokiran trener Okorn, ki si verjetno niti v najbolj morečih sanjah ni predstavljal, kaj se bo zgodilo z njegovo ekipo. »V zadnjih treh tednih smo izgubili rdečo nit. Sesuvajo se nam stvari. Ne najdemo poti nazaj. Poskušali smo narediti vse, a preprosto nam ne gre! Težko je igrati v danih razmerah. V igralce pa se je zavlekel strah. Nekatere stvari delajo drugače, kot so počeli še pred mesecem,« ugotavlja strateg Ljubljančanov, ki so jim očitno pošle moči po naporni sezoni. »To ni presenečenje. Igramo tako rekoč z istim kadrom. Upal sem, da smo se že izognili najhujšemu, a so se zvrstile poškodbe po 15. marcu,« je še dodal Okorn, ki se boji, da je srbski center Nikola Janković celo končal sezono. To pa niso edine težave. Zaradi finančnih težav ima klub blokiran račun, zamuja vsaj ena plača. To zagotovo ne vpliva dobro na igralce, ki pa so imeli v zadnjih tednih precej prostih dni, zato izgovori o utrujenosti niso ustrezni. Vse skupaj pa kar samo kliče po konkretnih spremembah na vseh klubskih ravneh.

 

Deli s prijatelji