TENIS

V Melbourne Parku ni časa za piknik

Objavljeno 22. januar 2013 08.25 | Posodobljeno 21. januar 2013 22.25 | Piše: R. T.

Na odprtem prvenstvu Avstralije favoriti ne dopuščajo posebnih presenečenj.

Belorusinji Viktoriji Azarenka gre v Melbournu za zdaj vse po načrtih. Foto: Reuters

Na prvi teniški turnir za veliki slam v Avstraliji so nosilci v glavnem prišli hudo nabrušeni in že na startu sezone kažejo, da z njimi ni šale. Tako je bilo tudi v osmini finala, kjer so favoriti bolj kot ne pometli z nižjerangiranimi tekmeci. Številka ena na ženski svetovni lestvici, Belorusinja Viktorija Azarenka, je s 6 : 1, 6 : 1 premagala Rusinjo Jeleno Vesnino. »Zdaj se igrajo najboljši dvoboji. Res sem vesela, da sem prišla znova tako daleč,« je povedala Azarenka, ki si je privoščila tudi sedem dvojnih napak, a jo odnesla brez posledic. V četrtfinalu jo čaka še ena Rusinja, Svetlana Kuznjecova, ki je proti nekdanji št. 1, Danki Caroline Wozniacki, potrebovala vsega 57 minut za zmago s 6 : 2, 2 : 6, 7 : 5. »Mislim, da mi je zelo pomagal turnir v Sydneyju, saj sem prej malo igrala. Trdo sem delala, a vseeno mi je zmanjkalo časa, da bi se bolje fizično pripravila. Navdušena sem, da sem v četrtfinalu,« je povedala Kuznjecova.

Serena po šesto zmago v Melbournu

Včeraj je bila nepopustljiva tudi Američanka Serena Williams, ki niza izvrstne predstave. Rusinja Marija Kirilenko je padla s 6 : 2, 6 : 0. »Res sem v odlični formi. Nisem pričakovala, da bom igrala tako dobro. V prvem nizu sem imela 95-odstoten prvi servis, kaj takega se mi redko zgodi,« je dobro razpoložena 31-letna Williamsova, ki bo na turnirjih velike četverice igrala že v svojem 35. četrtfinalu, na drugi strani mreže pa bo stala 19-letna rojakinja Sloane Stephens. Torej predvidoma lahek plen. Prav lahko se zgodi, da bo Serena osvojila še svoj šesti naslov v Melbournu.

Tudi teniški velemojster iz Švice Roger Federer, ki lovi svoj peti naslov v Melbourne Parku, se je praktično sprehodil do četrtfinala, Kanadčana Milosa Raonica je odpravil s 6 : 4, 7 : 6 (4), 6 : 2. »V letih igranja sem dobil dovolj izkušenj, kako se zoperstaviti odličnim serverjem. Če me ne izda refleks, proti njim znam igrati. Tokrat me ni, zbran sem ostal od začetka do konca in zmaga je tu,« je bil zadovoljen 31-letni Švicar, ki bo igral že v rekordnem 35. zaporednem četrtfinalu na turnirjih za grand slam, pomeril pa se bo s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem; ta je v 3. krogu izločil Blaža Kavčiča.

Osem zanimivih četrtfinalnih dvobojev

Četrtfinalni pari odprtega prvenstva Avstralije – moški: David Ferrer (Špa) – Nicolas Almagro (Špa), Novak Đoković (Srb) – Tomaš Berdych (Češ), Roger Federer (Švi) – Jo-Wilfried Tsonga (Fra), Andy Murray (VB) – Jeremy Hardy (Fra) ; ženske – Ekaterina Makarova (Rus) – Marija Šarapova (Rus), Na Li (Kit) – Agnieszka Radwanska (Pol), Serena Williams (ZDA) – Sloane Stephens (ZDA), Viktorija Azarenka (Blr) – Svetlana Kuznjecova (Rus).

Deli s prijatelji