WIMBLEDON

V četrtfinalu Wimbledona tudi Murray in Đoković

Objavljeno 30. junij 2014 21.04 | Posodobljeno 01. julij 2014 00.18 | Piše: STA, Mo. S.

Kot zadnji Američan se je od teniškega turnirja poslovil še John Isner.

Andy Murray

LONDON – Na teniškem turnirju v Wimbledonu se je v tretjem krogu poslovil še zadnji Američan John Isner, ki ga je v štirih nizih s 6 : 7 (8), 7 : 6 (6), 7 : 6 (3) in 7 : 5 ugnal Španec Feliciano Lopez. Na ta način so ZDA zabeležile najslabši uspeh v Wimbledonu vse od leta 1911, ko so nazadnje ostale brez posameznika med najboljšimi 16. V ženski konkurenci je danes kot zadnja Američanka izpadla najstnica Madison Keys. Ta je zaradi poškodbe stegenske mišice dvoboj proti Kazahstanki Jaroslavi Švedovi pri izidu 6 : 7 in 6 : 6 v drugem nizu predala.

Že v soboto je izpadla prva nosilka in petkratna zmagovalka Wimbledona Serena Williams. Izločila jo je Francozinja Alize Cornet. A za slednjo je bilo danes konec v osmini finala. Francozinjo je ugnala 20-letna Kanadčanka Eugenie Bouchard, že polfinalistka Melbourna in Pariza, ki je v Londonu prišla med najboljših osem. Kanadčanka se je veselila zmage s 7 : 6 (5) in 7 : 5. V boju za polfinale bo Kanadčanka igrala z boljšo iz dvoboja med zmagovalko odprtega prvenstva Francije Rusinjo Marijo Šarapovo in Nemko Angelique Kerber.

Med najboljšo osmerico je tudi nekdanja zmagovalka Wimbledona Čehinja Petra Kvitova, ki je Kitajko Pengovo izločila suvereno s 6 : 3 in 6 : 2. Polfinale imajo Čehi že zagotovljen, saj se bo 24-letna Kvitova v četrtfinalu pomerila z rojakinjo Barboro Zahlavovo Strycovo. Ta je s 6 : 2 in 7 : 5 izločila Danko Caroline Wozniacki. V četrtfinalu je tudi Lucie Šafařova, ki je v češkem dvoboju ugnala Terezo Šmitkovo s 6 : 0 in 6 : 2.

V moški konkurenci si je kot prvi četrtfinale priigral Hrvat Marin Čilić, ki je v treh nizih odpravil Francoza Jeremyja Chardyja. Sicer pa je bil v tretjem krogu uspešen še zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije Švicar Stanislas Wawrinka, ki je Uzbekistanca Denisa Istomina premagal s 6 : 3, 6 : 3 in 6 : 4. V osmino finala je napredoval tudi Japonec Kej Nišikori.

V četrtfinale se je uvrstil tudi branilec naslova Škot Andy Murray. V osmini finala je brez večjih težav ugnal Južnoafričana Kevina Andersona s 6 : 3, 6 : 4 in 7 : 6 (6).

Prepričljiv je bil tudi Srb Novak Đoković, ki je Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja premagal gladko v treh nizih s 6 : 3, 6 : 4 in 7 : 6 (5). Đoković je pri tem izkoristil prvo zaključno žogo. Francoz je v podaljšani igri tretjega niza še vodil s 5 : 4, v končnici pa je srbski zvezdnik nanizal tri točke zapored.

Deli s prijatelji