SP V ROKOMETU 2017

Slovenske rokometašice pometle s Paragvajem

Objavljeno 07. december 2017 16.33 | Posodobljeno 07. december 2017 16.33 | Piše: STA, S. U.

Dosegle so tretjo zmago na svetovnem prvenstvu, po Francozinjah in Angolkah so premagale še Paragvajke.

TRIER – Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi četrtega kroga na svetovnem prvenstvu v nemškem Trieru premagala Paragvaj z 28 : 22 (18 : 9).

Slovenijo je po izjemno zahtevnih preizkušnjah s Francijo, Romunijo in Angolo danes opravila s Paragvajem. Po obračunu z "rokometno analfabetko" iz Južne Amerike jo že naslednji dan čaka izjemno zahtevna tekma s Španijo, ki se bo v tukajšnji Areni pričela ob 20.30. Slovenija bo v primeru zmage nad Španijo - njun zadnji medsebojni dvoboj na lanskem evropskem prvenstvu na Švedskem se je končal z visoko zmago španske izbrane vrste s 30 : 18 - celo kandidirala za prvo mesto v skupini A, v primeru poraza pa ji grozi četrto mesto, tega pa se - to velja tudi za Romunijo, Španijo in Francijo - na vse načine želi izogniti.

Zastrašujoč morebitni tekmec

Četrtouvrščeno reprezentanco iz skupine A v Trierju v nedeljo, 10. decembra, v osmini finala bržkone čaka obračun s silno močno Norveško. Branilka naslova pred dvema letoma na zaključnem turnirju na Danskem in trikratna svetovna prvakinja je na uvodnih treh tekmah v Bietigheim-Bissingenu prikazala naravnost zastrašujoče predstave in zanesljivo premagala Madžarsko, Argentino in Poljsko z razliko v golih 101:63, na zadnjih dveh tekmah skupinskega dela pa se bo pomerila s Češko in Švedsko.

Slovenske rokometašice so brez stresnih trenutkov opravile z Južnoameričankami, selektor Uroš Bregar pa je zavoljo očitne razlike v kakovosti lahko tudi malce spočil v dosedanjem delu svoje najbolj obremenjene varovanke, ki jih bo močno potreboval na najbolj usodnih tekmah v Nemčiji.

V slovenski izbrani vrsti sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Ana Gros in Tjaša Stanko, obe sta dosegli po šest golov.

Deli s prijatelji