SUPERPOKAL

Slovenci dali lekcijo Brazilcem

Objavljeno 07. november 2015 20.49 | Posodobljeno 07. november 2015 20.55 | Piše: STA, S. U.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji drugi tekmi superpokala v nemškem Hamburgu premagala Brazilijo.

Utrinek s srečanja.

HAMBURG – Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji drugi tekmi superpokala v nemškem Hamburgu premagala Brazilijo z 38 : 27. Za Slovenijo je to druga zmaga na mednarodnem turnirju, v petek je v Flensburgu premagala Srbijo s 23 : 21, v nedeljo pa se bo v Kielu pomerila z Nemčijo. Tekma se bo začela ob 15. uri.

V slovenski izbrani vrsti je bil najučinkovitejši David Miklavčič s šestimi goli. Gašper Marguč, Klemen Cehte in Miha Žvižej so jih dosegli po pet, Jure Dolenec štiri, Staš Skube tri, Darko Cingesar, Uroš Zorman, Mario Šoštarič in Marko Bezjak po dva, Luka Žvižej in Matej Gaber pa po gol. Za Slovenijo so igrali še Matevž Skok, Urban Lesjak, Klemen Ferlin, Vid Poteko in Borut Mačkovšek.

V brazilski reprezentanci je Andre Soares dosegel pet golov, član Celja Pivovarne Laško Arthur Patrianova pa dva.

V današnji prvi tekmi v Hamburgu je domača izbrana vrsta zanesljivo premagala Srbijo s 37 : 26 (20:8). Odločitev o zmagovalcu turnirja bo tako padla na nedeljski tekmi med Nemčijo in Slovenijo, bolj ali manj pa je jasno, da bosta obe ekipi igrali malce rezervirano, saj se bosta januarja prihodnje leto pomerili v skupinskem delu evropskega prvenstva na Poljskem.

Deli s prijatelji