NBA

Slaba tolažba: Dragić blestel, a izgubil

Objavljeno 18. november 2015 08.57 | Posodobljeno 18. november 2015 08.57 | Piše: STA, D. P.

Za zmago Minnesote je Andrew Wiggins prispeval 24 točk, Kevin Martin pa 17.

Goran Dragić.

MIAMI – V severnoameriški košarkarski ligi NBA je New York Knicks v svoji dvorani premagal Charlotte Hornets s 102 : 94, vendar se slovenski košarkar Saša Vujačić ni vpisal med strelce. Praznih rok je na domačem igrišču ostal Miami Heat, ki je z 91 : 103 izgubil proti Minnesoti Timberwolves. Goran Dragić je dosegel 16 točk, medtem ko Beno Udrih ni igral.

New York je zmagal šestič. Največ zaslug zanjo ima novinec v ligi NBA Kristaps Porzingis, ki je dosegel 29 točk, imel pa je tudi 11 skokov. Vujačić je igral tri minute, vendar ni dosegel točke. V ekipi Charlotte Hornets se je z 31 točkami izkazal Kemba Walker.

Nekoliko nepričakovano je moral Miami pred svojimi navijači priznati premoč Minnesote, ki je tako prišla do svoje pete zmage v letošnji sezoni, medtem ko je Miami ob šestih zmagah četrtič izgubil. Dragić je igral 36 minut, dosegel je 16 točk ter imel devet podaj in dva skoka. Beno Udrih je obsedel na klopi, najboljši strelec Miamija pa je bil Hassan Whiteside z 22 točkami. Za zmago Minnesote je Andrew Wiggins prispeval 24 točk, Kevin Martin pa 17.

Deli s prijatelji