KOŠARKA

Razpoloženi junaki nadigrali še Gruzijo

Objavljeno 26. julij 2014 00.41 | Posodobljeno 26. julij 2014 00.41 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja med Slovenijo in Gruzijo je bil 95 : 68.

MURSKA SOBOTA – Slovenska košarkarska reprezentanca je v drugem krogu turnirja Adecco v Murski Soboti premagala Gruzijo s 95 : 68 (23 : 17, 44 : 19, 71 : 44).

Za varovance selektorja Jureta Zdovca je bila to druga tekma v okviru priprav za nastop na svetovnem prvenstvu, ki se bo konec avgusta začelo v Španiji. Tretja jih čaka že v soboto znova v Rogaški Slatini proti Ukrajini, v ponedeljek pa se reprezentanca seli na Kitajsko, kjer bo od četrtka do ponedeljka odigrala štiri tekme za pokal Borislava Stankovića. Skupno bo Slovenija v pripravah odigrala štirinajst prijateljskih tekem.

Pretrd oreh za Gruzijce

Tudi brez dveh glavnih zvezdnikov, Erazma Lorbka in Gorana Dragića, je bila zasedba Jureta Zdovca pretrd oreh za selekcijo Gruzije. V prvi četrtini so varovanci selektorja Igorja Kokoškova še držali korak z junaki, v drugih desetih minutah pa je bila na parketu dvorane v Murski Soboti le še selekcija v zelenih dresih.

Z delnim izidom 17 : 0 – Gruzija skoraj sedem minut in pol ni dosegla koša – je Slovenija v 18. minuti prišla na 40 : 17, s čimer je tekma dokončno izgubila rezultatski naboj. V nadaljevanju je lahko Zdovc, ki je tokrat na klopi pustil oba brata Dragić, Mitjo Nikolića ter Tomaža Bolčino, preizkusil nekaj taktičnih zamisli, preveril igralce pri katerih je še v dvomih, ter sproščeno spremljal natančno in borbeno predstavo svojih izbrancev.

Balažič prvi strelec

Slovenija je tokrat zadela še dve trojki več kot dan prej proti Kanadi, torej 15, bila je natančna tudi za dve točki (56-odstotno), hkrati pa je dobila bitko pod obročema ter z 20 podajami povsem razorožila tekmeca. Prvi strelec tekme je bil Jure Balažič, ki je 23 točk dosegel ob metu 5 : 6 za tri točke ter 2 : 2 za dve. Dvomestno število točk so imeli še Klemen Prepelič (14, trojke 4 : 5), Edo Murić (13, met iz igre 4 : 6, 5 skokov, 5 podaj) ter Domen Lorbek (10).

Deli s prijatelji