EDINI SLOVENSKI FINALIST

Rajko Hrvat v finalu, četverec ni zdržal

Objavljeno 12. julij 2014 23.00 | Posodobljeno 12. julij 2014 23.00 | Piše: STA, A. K.

Po zadržanem začetku se je v drugi polovici prebil na drugo mesto in ga obdržal do konca.

Rajko Hrvat.

LUZERN – Lahki veslač Rajko Hrvat je edini slovenski finalist sklepne tekme svetovnega pokala v Luzernu. V polfinalu je Hrvat v svoji skupini osvojil drugo mesto in se prepričljivo prebil med najboljšo šesterico.

Hrvatov nastop je bil še enkrat zelo zanesljiv. Po zadržanem začetku se je v drugi polovici prebil na drugo mesto in ga obdržal do konca. Najhitrejši je bil Švicar Michael Schmid, v finale pa se je po dobrem finišu prebil še tretjeuvrščeni Francoz Damien Piqueras. Iz drugega polfinala so se v finale uvrstili Britanec Adam Freeman Pask, Nemec Daniel Lawitzke in Grk Spiridoin Janaros. Marko Bolha je v finalu C osvojil tretje mesto.

»S polfinalno tekmo sem zadovoljen in uvrstil sem se v svoj prvi finale na tekmah svetovnega pokala. Jutri je nova tekma in bo zelo zanimivo, zato se že veselim nastopa,« je po tekmi dejal Hrvat. Dvojni četverec z Grego Domanjkom, Jernejem Markovcem, Matejem Rojcem in Gašperjem Fistravcem pa ni zdržal napornega ritma tekmecev. Slovenska četverica je dobro začela, bila po 500 metrih na drugem mestu, toda že do polovice je slovenski čoln padel na četrto mesto, v končnici pa celo na zadnje, šesto. 

Deli s prijatelji