NAJ TRENERJI

Nov uspeh za Vuja, v vrhu svetovne elite

Objavljeno 17. marec 2017 11.47 | Posodobljeno 17. marec 2017 11.49 | Piše: STA, K. K.

Z bronasto kolajno je na svetovnem prvenstvu dosegel trenerski uspeh kariere, leto 2016 je bilo zanj in Slovenijo zelo uspešno.

Selektor Vujović.

Slovenski selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović si je v izboru Mednarodne rokometne zveze na lestvici najboljših trenerjev na svetu priboril tretje mesto. Z bronasto kolajno je na svetovnem prvenstvu dosegel trenerski uspeh kariere, leto 2016 je bilo zanj in Slovenijo zelo uspešno. Zmagal je Francoz Didier Dinart pred Norvežanom Christianom Bergejem.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele zadnji dan, ko se je Dinart, trener svetovnih prvakov Francozov, v glasovanju navijačev prebil pred Vujovića in prehitel tudi Bergeja, sicer trenerja presenetljivih finalistov svetovnega prvenstva Norvežanov, po glasovanju predstavnikov medijev. Četrto in peto mesto sta pripadla islandskima rokometnima strokovnjakoma Dagurju Sigurdssonu in Gudmundurju Gudmundssonu.

Črnogorec Vujović slovenske rokometaše vodi leto in pol, z njimi se je uvrstil na olimpijske igre, kjer je osvojil šesto mesto. Na evropskem prvenstvu so bili Slovenci 14., z letošnjega svetovnega prvenstva pa so prinesli najboljši izid v zgodovini, bronasto kolajno.

Deli s prijatelji