PORAZ

Namiznoteniška reprezentanca ostala brez elitne skupine

Objavljeno 12. marec 2013 23.44 | Posodobljeno 12. marec 2013 23.44 | Piše: S. U., STA

V zadnji tekmi divizije challenge evropske lige v Novi Gorici je Slovenija z 0 : 3 izgubila proti Poljski.

Bojan Tokič.

NOVA GORICA – Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v peti, zadnji tekmi divizije challenge evropske lige v Novi Gorici z 0 : 3 izgubila proti Poljski. Izbranci selektorja Bojana Raka so s tem zamudili priložnost, da bi na evropskem prvenstvu nastopali v elitni skupini, jeseni v Schwechatu bodo igrali za mesta od 12. nazaj.

Poljaki premočen tekmec

Niti približno 500 gledalcev v dvorani osnovne šole v Novi Gorici, v kateri je odraščal najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, niti prisotnost predsednika Slovenije Boruta Pahorja, slovenski reprezentanci ni pomagalo, da bi prišla do presenečenja. Poljaki, reprezentanca z veliko tradicijo, ki se poskuša vrniti na stara pota, so bili premočan tekmec.

Tokič je sicer privabil sokrajane in tudi namiznoteniške navdušence iz vse Slovenije, toda dodatnega zadovoljstva jim ni zagotovil. Izgubil je že prvi posamični dvoboj tekme, s 3 : 1 ga je premagal Kitajec v poljski vrsti Wang Zeng Yi. Dobitnik treh kolajn z evropskih prvenstev je igral na ravni zadnjih turnirjev svetovne serije, na katerih je izpadel v prvem krogu. Sicer je imel svoje priložnosti, največjo pa je zagotovo zapravil v tretjem nizu, ko je že vodil z 9 : 6.

Zahvala navijačem

Če prvi slovenski lopar ne dobi dveh točk, je jasno, da Slovenci na zmago praktično ne morejo več računati. Jan Žibrat zelo težko dobi oba obračuna, da je bil v Novi Gorici položaj še slabši, pa imajo Poljaki v svojih vrstah igralce, ki znajo odlično igrati proti obrambi. Tako je bil brez realnih možnosti tudi Saš Lasan. Slutnjo o hitrem koncu so imeli tudi gledalci, največji pesimisti so dvorano zapustili že po Tokičevem dvoboju. In zle slutnje so se tudi uresničile.

»Zahvaljujem se gledalcem, ki so napolnili dvorano, žal se jim nisem oddolžil z zmago. Kriv je slab začetek, ko nisem dobro vračal servisa in nisem mogel zaustaviti njegove igre. Ne vem točno, kaj se dogaja, saj ne čutim, da bi igral slabo, da bi mi pešala forma. Tudi izgovorov glede zdravja nimam, težave s komolcem so tudi že zdavnaj za mano. Obstaja le problem novega loparja, na katerega se še privajam,« je bil razočaran Tokič.


 

Deli s prijatelji