EP

Mišmaševa s šestim časom v finale

Objavljeno 15. avgust 2014 17.47 | Posodobljeno 15. avgust 2014 17.47 | Piše: STA, Mo. S.

Maruša Mišmaš je dosegla svoj cilj, v nedeljo jo čaka finale.

Maruša Mišmaš.

ZÜRICH – Maruša Mišmaš se je na evropskem prvenstvu v atletiki v Zürichu uvrstila v finale teka na 3000 m zapreke. V predtekmovanju je dosegla skupno šesti čas (9:51,51), šesta pa je bila tudi v prvi skupini. Uvrstitev v finale je bil tudi cilj 19-letnice iz Grosupljega. To je bil edini slovenski nastop četrtega dne prvenstva na Letzigrundu.

Sprva je Mišmaševa tekla na začelju, štiri kroge pred koncem pa je prešla med vodilne. Tedaj se je izoblikovala skupina sedmih, ki so si pritekle nekaj prednosti. V zadnjem krogu je bila na čelu četverica, Mišmaševa pa je bila šesta, tik ob za skoraj dve glavi višji Švicarki Fabienne Schlumpf. Ta je v zaključku ob glasnem bodrenju občinstvu zdržala pritisk obetavne slovenske tekačice in si zagotovila neposredni nastop v finalu. V drugi skupini ni bila nobena hitrejša od Mišmaševe, kar je pomenilo, da se je Slovenka uvrstila v finale, ki bo v nedeljo.

Težave v gneči in vodi

»Med tekom bi morala ostati zadaj in teči bolj umirjeno, tako pa sem malo preveč tekla levo in desno v boju za pravi položaj. Nikoli se nisem posebej pripravljala za teke v gneči in to mi je danes povzročalo kar nekaj preglavic. V zaključku me je zato kar malo pobralo. Po navadi nimam težav na vodnih ovirah, tokrat pa jih je bilo kar nekaj. Že na prvi sem se zadela v tekmico. Ob koncu sem slišala, da so gledalci glasno spodbujali svojo tekmovalko Schlumpfovo. Odločila sem se, da se je držim, potem pa me je vodna ovira 'ubila' in mi je ušla. Sicer sem se ji pozneje povsem približala. Malo ji je verjetno tudi pomagalo, da je tekla pred svojimi navijači. To je bila moja najpomembnejša tekma doslej in tudi edina pomembna letos. Mislim, da bom morala v finalu teči mirneje,« je povedala Mišmaševa, ki je junija lani maturirala na viški gimnaziji in jeseni začela študij laboratorijske biomedicine.

Deli s prijatelji