FINALE

Miliču za hrbet vrgel eksploziv

Objavljeno 11. marec 2013 11.29 | Posodobljeno 11. marec 2013 11.30 | Piše: T. L.

V finalu iranskega košarkarskega prvenstva sodelujejo kar trije Slovenci: klub Sanija Bečirovića trenutno v zmagah vodi z 2 : 0, neprijetnost na prvi tekma za Marka Miliča.

Marko Milič.

TEHERAN – V Iranu spremljajo razburljiv finiš košarkarskega prvenstva, v katerem pomembno vlogo igrajo tudi slovenski predstavniki. Tako je za 12. marec napovedana že tretja tekma finala, v katerem moči merijo trije Slovenci: za Petrochimi namreč igra Sani Bečirović, za ekipo Mahram Teheran Marko Milič, medtem ko je trener ekipe Memi Bečirović. Trenutni izid medsebojnih finalnih obračunov? Petrochimi v skupnih zmagah vodi z 2 : 0.

Eksploziv za hrbtom Marka Miliča

Upamo le lahko, da bo tretja tekma potekala v mirnejšem okolju. Prvo tekmo, napovedano za 7. marec, so namreč kar dvakrat prestavili. Kot poroča Siol.net, so prvi finalni obračun prestavili zaradi snega, ki je v Teheranu zaprl letalski promet in s tem sodnikom preprečil prihod na prizorišče tekme, ko pa se je naslednjega dne tekma res začela, je med njo nekdo vrgel eksploziv neposredno za hrbet Marka Miliča. Izkupil jo je njegov kapetan, saj ga je opeklo po nogi. Po petih urah čakanja je bila tekma preklicana.

Sanijevi na koncu slavili

V soboto se je nato prva tekma vendarle odvila, na koncu pa je slavil Sanijev klub, ki je zmagal z izidom 102 : 92. Na drugi tekmi, ki so jo odigrali na domačem terenu Petrochimija, je bil izid že bolj tesen, kljub temu pa je znova slavila domača ekipa z izidom 96 : 93.

Deli s prijatelji