POGODBA

Lovše pokazal dobro voljo za smučarsko šampionko

Objavljeno 12. maj 2012 09.39 | Posodobljeno 12. maj 2012 09.39 | Piše: Drago Perko

Tina Maze si je z Andreo na dopustu na Bora Bori nabrala novih moči.

Tina Maze se z veseljem odzove povabilu za druženje z najmlajšimi – lani v Ljubljani, letos v Prevolah (foto: Mavricij Pivk).

LJUBLJANA – Poletja še ni v deželi, a najboljša slovenska smučarka Tina Maze že nabira kilometre za novo sezono. Poudarek je na kondiciji, smučke so v kotu, testi so bili opravljeni po koncu minule sezone. Tina in Andrea Massi sta si vzela tudi nekaj časa zase, preživela sta ga na toplem na otočju Bora Bora v Francoski Polineziji. Po vrnitvi ni milosti, Massi je ostal nepopustljiv, kakršnega poznamo.

Pogodbe še ni

To je napovedal že na novinarski konferenci po koncu sezone, njegov sodelavec in pravni svetovalec Damijan Terpin pa je izrazil upanje, da bo Tina do konca aprila sklenila pogodbo s smučarsko zvezo. April je zgodovina, realnost maj, mesec zaljubljencev, pogodbe pa še kar ni in ni.
»Do 25. 4. se Tomaž Lovše sploh ni javil,« za Slovenske novice pove Terpin, ki obžaluje, da razmerje med SZS in Tino Maze še ni definirano. Potrdil je, da so prejeli predlog pogodbe, ki pa ni povsem taka, kot so si želeli. A obstajajo pogajanja, od njih pa bo odvisno, kaj in koliko bo Tina prejela.

Rešitev je na obzorju

Glede na dogodke iz polpretekle zgodovine je pričakovati, da bo v enem mesecu znano na novo opredeljeno razmerje med Tino in Lovšetom. »Kje pa! Kakšen mesec, v par dneh bomo to rešili, če bo le volja!« je odločen Terpin, ki je nekaj predlogov že pripravil, nekaj jih bo gotovo dodal še Massi. »Ne manjka nam prav veliko, rešitev je na obzorju,« v optimističnem tonu nadaljuje Terpin in le izda, kaj je prvi pogoj za novi dogovor: poplačani dolgovi iz minule sezone, nekaj pa ima na grbi še Lovše, 120 tisočakov za izjemen nastop na svetovnem prvenstvu. »Upamo, da se bo to uredilo,« je še dejal Terpin.

Korošica na obisku na OŠ Prevole

Prva dama slovenskega smučanja Tina Maze še naprej ostaja zaposlena v slovenski policiji, tudi zato je v četrtek obiskala Osnovno šolo Prevole v Suhi krajini. Dopoldne se je družila z otroki, jim predstavila poklic policista, povrhu pa z veseljem odgovorila na vsa vprašanja.

Deli s prijatelji