NOVO POGLAVJE

Kazen za napake Slabe novice

Objavljeno 08. december 2017 14.27 | Posodobljeno 08. december 2017 14.27 | Piše: Miha Šimnovec

Samo Petje jutri v Rotterdamu prvič v rednem sporedu Gloryja. Pretepaški slog angolskega tekmeca Christiana Baye mu ustreza.

Samo Petje (desno) bo jutri v Rotterdamu spisal novo poglavje v zgodovini slovenskega kikboksa. FOTO: Ljubo Vukelič

LJUBLJANA – Samo Petje bo jutri spisal novo poglavje v zgodovini slovenskega kikboksa, saj bo kot naš prvi borec nastopil v rednem sporedu prireditve Glory, ki velja za najmočnejšo svetovno organizacijo, kar zadeva obračune po pravilih K1. Že za premiero ga čaka izjemno težka naloga, saj ga bo v ringu sredi rotterdamske dvorane Ahoy pričakal izvrstni Angolec Christian Baya, ki na lestvici izzivalcev omenjenega združenja drži visoko drugo mesto v kategoriji do 70 kilogramov, v kateri si šampionski pas lasti tajski as Sitthichai Sitsongpeenong. Afričan, ki trenira v slovitem nizozemskem Mike's Gymu, člana katerega sta tudi takšna šampiona, kot sta Badr Hari in Gökhan Saki, se je pod vrh prebil s tremi zaporednimi zmagami v Gloryju, v katerem je premagal Kanadčana Josha Jaunceyja, Rusa Anatolija Mojseva in Molučana Massara Glunderja. Zavidanja vredna je tudi Bayeva skupna statistika, v kateri ima vpisanih kar 59 zmag, en neodločen izid in pet porazov. Petje ima na drugi strani 35 zmag, en remi in šest porazov. »Christian dvoboje običajno začenja sila eksplozivno, na kar moram biti še posebno pozoren.

»Zaupam vase in v svojo ekipo, verjamem, da bomo uspešni in se z zmago vrnili v prelepo Slovenijo.«

Ima pretepaški slog borbe, kar mi načeloma ustreza. Velike prednosti vidim v svojih nožnih tehnikah ter v hitrosti in sproščenosti,« je iz Rotterdama, kjer je imel včeraj predstavitveno fotografiranje, sporočil 25-letni Metličan. Baye, ki si je nadel vzdevek Bad news (Slabe novice), se bo lotil tako, da mu bo poskušal že na samem začetku vsiliti svoj način borbe. »Zaustavljal bom njegove agresivne napade in si z nožno-ročnimi kombinacijami – tudi kolenskimi udarci – prizadeval kaznovati njegovo sleherno napako,« je poudaril Petje, ki je večino priprav s svojim trenerjem Juretom Cesarjem opravil v Ljubljani. Skupaj sta se odpeljala tudi v Milano, kjer je Samo spariral s slovitima bratoma Petrosjan - Giorgiom in Armenom, ki se bo prav tako jutri povzpel v ring, le da na prireditvi v Firencah. »Nekaj treningov sem imel tudi v italijanski Gorici pod vodstvom Alfia Romanuta v njegovem klubu Satori. Ker so priprave minile brez poškodb, sem v odlični formi in nared, da v Rotterdamu ponosno pokažem, od kod prihajam in iz kakšnega testa sem. Zaupam vase in v svojo ekipo, verjamem, da bomo uspešni in se z zmago vrnili v prelepo Slovenijo,« je še svojo prvo borbo v rednem sporedu Gloryja samozavestno napovedal Petje. 


 

 

Deli s prijatelji