OP AVSTRALIJE

Kavčič zmagal po petih urah pri 39 stopinjah

Objavljeno 17. januar 2013 09.32 | Posodobljeno 17. januar 2013 09.32 | Piše: T. L., STA

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je po hudem boju prvič v karieri prebil v 3. krog katerega od turnirjev velike četverice.

Blaž Kavčič med dvobojem v Avstraliji.

MELBOURNE – Teniški igralec Blaž Kavčič, edini Slovenec, ki se mu je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu še tretjič zapored uspelo prebiti v 2. krog med posamezniki, je danes na igrišču številka 3 po hudem boju in petih nizih premagal domačina Jamesa Duckwortha. S tem se je Kavčič prvič v karieri prebil v 3. krog katerega od turnirjev velike četverice.

Igrala sta pri 39 stopinjah Celzija

Kavčič se je danes v 2. krogu pomeril z 20-letnim domačinom, 223. igralcem z lestvice ATP, ki si je nastop na glavnem delu OP Avstralije priigral v kvalifikacijah. Med svojimi navijači je poskrbel za kar nekaj sivih las, ko je v odločilnem petem nizu pri vodstvu s 5 : 3 zapravil igro na svoj servis, nato pa imel pri 6 : 5 in 40 : 0 na servis tekmeca še štiri zaključne žogice. Tekmeca sta v težkih razmerah – živo srebro se je povzpelo tudi do 39 stopinj Celzija – igrala skoraj pet ur, odločilni peti niz pa je trajal kar slabo uro in pol.

Avstralec s težavami

Duckworth je imel vedno več težav s krči v mišicah in šepanjem, a je vseeno po izenačenju na 6 : 6 izenačil še na 8 : 8, ko je za zdravniški premor zaprosil tudi Kavčič. Nato pa je Ljubljančan pri 9 : 8 izkoristil šesto zaključno žogico in Avstralca po maratonskem dvoboju le spravil na kolena.

Kavčič je v Melbournu prišel do uspeha kariere in obenem postal šele drugi Slovenec, ki se mu je na turnirjih za grand slam uspelo prebiti med 32 najboljših. To je lani na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku uspelo le še Gregi Žemlji, ki pa je letos na OP Avstralije že končal nastope tako med posamezniki kot med dvojicami.

V naslednjem krogu se bo 25-letni Ljubljančan pomeril s sedmim nosilcem uvodnega turnirja za veliki slam v sezoni, nekdanjim finalistom Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem, ki je v 2. krogu gladko s 6:3, 7:6 (1) in 6:3 premagal Japonca Goja Soedo.

Izid, OP Avstralije:
2. krog:
Blaž Kavčič (Slo) – James Duckworth (Avs) 3 : 6, 6 : 3, 6 : 4, 6 : 7 (3), 10 : 8.

 


 

Deli s prijatelji