ROKOMET

Kakšno presenečenje! Slovenke premagale olimpijske podprvakinje

Objavljeno 02. december 2017 20.39 | Posodobljeno 02. december 2017 21.03 | Piše: Ma. M., STA

Reprezentanca, ki jo vodi Uroš Bregar, po 12 letih nastopa na svetovnem prvenstvu.

TRIER – Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji uvodni tekmi svetovnega prvenstva v nemškem Trieru premagala Francijo s 24 : 23 (13 : 10). Olimpijske podprvakinje so padle z enim zadetkom razlike. 

Slovenske rokometašice so v prvem polčasu prikazale naravnost popolno predstavo, prav vse so do potankosti izpolnjevale svoje naloge v obrambi in napadu. Po uvodnem zaostanku 0 : 1 so naredile delni izid 6 : 0, ob tem pa več kot devet minut sploh niso prejele gola. Francozinje, ki so jih pred slabim tednom dni v Parizu visoko premagale s 26 : 18, so bile presenečene nad poletno igro slovenskih rokometašic, ki so si na krilih Ane Gros in Neli Irman – prva je v prvem polčasu dosegla pet zadetkov, druga pa štiri – v 23. minuti priigrale kar šest zadetkov prednosti (11 : 5). Slovenke so v sami končnici malenkostno popustile, kar so Francozinje izkoristile in do odhoda na veliki odmor prepolovile visoki zaostanek (13 : 10).

Začetek drugega polčasa je minil v obojestransko raztrgani igri, Slovenke pa so takoj na svoji koži občutile pritisk francoskih rokometašic, ki niso izbirale sredstev za dosego svojega cilja. Po enajstih minutah igre so jih Francozinje ujele in izenačile na 17 : 17, a Slovenke v končnici tekme niso popustile.

V naslednjih desetih minutah so znova zaigrale naravnost fantastično. Vratarka Amra Pandžić je dobesedno zaklenila svoja vrata (med drugim je ubranila tudi tri sedemmetrovke), v napadu pa so se »vroči« Grosovi pridružile tudi njene soigralke, predvsem to velja za Tjašo Stanko, ter z izjemno kolektivno predstavo Francozinjam v 46. minuti znova ušle na štiri gole (22 : 18), v končnici pa odbile francoski napad.

Izbranke slovitega francoskega selektorja Olivierja Krumbholza so se v 57. minuti približale na gol zaostanka (23 : 24), v izjemno napeti končnici pa so Slovenke strnile svoje vrste in že v zgodnjem delu turnirja pripravile eno največjih presenečenj na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

Slovenija se bo v nedeljo ob 14. uri pomerila z Romunijo.

Slovenija – Francija 24 : 23 (13 : 10)

Trier Arena, gledalcev 3317, sodnika: Lopez in Lenci (oba Argentina)
Slovenija: Pandžić, Vojnović, Ferfolja, Rudman, Gros 9 (2), Žabjek, Stanko 4, Abina, Zulić 1, Irman 4, Koren 3, Vučko, Vrček 2, Krhlikar, Beganović, Amon 1

Francija: Leynaud, Darleux, Dancette, Ayglon 1, Pineau 1 (1), Landre 4, Zaadi 2 (1), Houette 1, Niakate, Dembele 3, Flippes 1, Kanor 3, Edwige, Nze Minko 2, Niombla 4, Lacrabere 1

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Francija 5 (2)
Izključitve: Slovenija 6, Francija 2 minuti

 

Deli s prijatelji