DOPING

Goljufivemu Lanceu tožilstvo ne bo dihalo za ovratnik

Objavljeno 06. februar 2013 10.17 | Posodobljeno 06. februar 2013 10.17 | Piše: T. L., STA

Priznal je zlorabo poživil, kljub temu pa ameriško zvezno tožilstvo ne bo preganjalo Lancea Armstronga.

WASHINGTON – Ameriški zvezni tožilec iz Los Angelesa Andre Birotte je v torek v Washingtonu dejal, da proti kolesarju Lanceu Armstrongu ne bodo vložili obtožnice, čeprav je ta javno priznal zlorabo prepovedanih poživil v nedavnem pogovoru, ko ga je gostila televizijska zvezda Oprah Winfrey.

Birrote je stališče tožilstva pojasnil na novinarski konferenci o tožbi zvezne vlade proti bonitetni agenciji Standard & Poor's. »Glede tega smo odločitev sprejeli pred malce več kot letom dni. Seveda se zavedamo njegovih izjav, vendar to v tem času ne spremeni mojega mnenja,« je dejal Birotte in dodal, da bodo primer še naprej spremljali.

Birotte je februarja lani izjavil, da je njegov urad končal kazensko preiskavo proti Armstrongu in ne bo vložil obtožnice. Sedemkratni zmagovalec Dirke po Franciji je sicer že izgubil vse lovorike, intervju z Winfreyjevo pa je postavil na laž njegova prejšnja zanikanja uporabe nedovoljenih poživil. Zaradi tega bi ga lahko obtožili laganja preiskovalcem oziroma oviranja preiskave.
 

Deli s prijatelji