PODVIG

FOTO: Serena s solzami v očeh na prvo mesto

Objavljeno 16. februar 2013 14.00 | Posodobljeno 16. februar 2013 14.00 | Piše: D. P., STA

V polfinalu turnirja v Dohi bo njena nasprotnica Rusinja Marija Šarapova.

Serena v solzah.

DOHA – Ameriška teniška igralka Serena Williams si je v petek z uvrstitvijo v polfinale turnirja WTA v Dohi kot najstarejša igralka doslej zagotovila številko ena na svetovni jakostni lestvici. Enaintridesetletna Williamsova bo prvo mesto v ponedeljek prevzela od Belorusinje Viktorije Azarenka, nazadnje je bila na tem mestu oktobra 2010.

Prva po Chris Evert

Pred Williamsovo, ta je stara 31 let in skoraj pet mesecev, je bila najstarejša številka ena Chris Evert s 30 leti. A vrnitev Williamsove ima dodatno težo, saj je bila februarja 2011 hudo bolna in celo v življenjski nevarnosti, kasneje je po dodatni poškodbi okrevala skoraj 12 mesecev.

Vrnitev na teniški prestol je Williamsova napovedala lani z zmago v Wimbledonu, kasneje na istem prizorišču še na olimpijskih igrah, pa nato na odprtem teniškem prvenstvu ZDA in na finalu WTA Toura. V ponedeljek bo začela svoj 124. teden na vrhu WTA, kar jo na večni vrsti uvršča na šesto mesto. Pred njo so le Nemka Steffi Graf, Čehinja, ki je igrala tudi za ZDA, Martina Navratilova, Američanki Chris Evert in Monika Seleš ter Švicarka Martina Hingis.

»Toliko sem prestala, da tudi sama nisem verjela, da mi bo to še enkrat uspelo,« je dosežek s solzami sreče v očeh po uspehu nad Čehinjo Petro Kvitovo s 3 : 6, 6 : 3 in 7 : 5 povedala Williamsova. Tudi za zmago se je morala zelo potruditi, saj je v tretjem nizu zaostajala že z 1 : 4.

»Pot nazaj na vrh je bila zelo dolga in občutki so res enkratni. Za mano je veliko težkega dela, a zdaj z njim ne bom prenehala,« je še povedala temnopolta zvezdnica, ki je bila prvič na vrhu lestvice WTA že davnega julija 2002. V polfinalu turnirja v Dohi bo njena nasprotnica Rusinja Marija Šarapova.

Deli s prijatelji