PLAVANJE

Dugonjiću četrto mesto v Franciji

Objavljeno 04. julij 2014 21.24 | Posodobljeno 04. julij 2014 21.24 | Piše: STA, Mo. S.

Damir Dugonjić s svojim rezultatom ni prav zadovoljen, vtis pa bo poskušal popraviti jutri.

Damir Dugonjić.

PARIZ – Najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić je na odprtem prvenstvu Francije v Parizu osvojil četrto mesto na 50 m prsno. Aktualni evropski prvak je z dosežkom 27,95 sekunde stopničke zgrešil za dobro desetinko sekunde.

Zmagal je Brazilec Joao Luis Junior Gomez (27,10) pred rojakom Raphaelom Rodriguezom (27,79) in Francozom Giacomom Perezom Dortono (27,82).

Trener Matija Medvešek z dosežkom ni bil preveč zadovoljen: »Z mestom tukaj nisva obremenjena. Ne vem pa, kaj se je zgodilo, saj je Damir na prvih 15 metrih v primerjavi s tekmeci izgubil štiri desetinke sekunde. Če odštejemo to, bi bil izid tudi v redu. V nadaljevanju je bila tehnika dobra, zdaj bo pomembno, kaj bo pokazal jutri na 100 prsno.«

Rezultatsko nezadovoljen

»Zjutraj sem šel zelo sproščeno in videl, da izid ni bil pravi. Popoldne sem normalno seveda dal vse od sebe. Rezultatsko nisem zadovoljen, a po teh treningih se počutim zelo utrujenega in težkega, a se zaradi današnjega nastopa ne obremenjujem z rezultatom,« je povedal plavalec.

V uteho Dugonjiću ostaja dejstvo, da tudi drugi Evropejci, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo v Berlinu, niso bili prepričljivi, saj ga je od evropskih plavalcev prehitel le Francoz. »Francoz je lovil izid in nastopil obrit in pripravljen. Smo pač v zelo različni formi in v Berlinu pričakujem predvsem tekmece iz Velike Britanije in Rusije. Jutri na 100 prsno računam na dober izid.«

Deli s prijatelji