AVSTRALIJA

Đoković za četrtfinale potreboval polnih pet ur igre

Objavljeno 20. januar 2013 19.08 | Posodobljeno 20. januar 2013 19.09 | Piše: Ma. F., STA

Đoković in Wawrinka sta uprizorila najspektakularnejši dvoboj tega leta v Melbournu.

Novak Đoković.

MELBOURNE – Branilec naslova in prvi igralec na svetu Novak Đoković je prestal na odprtem prvenstvu Avstralije prvi pravi preizkus. Za uvrstitev v četrtfinale je potreboval polnih pet ur igre, saj je odpor Švicarja Stanislasa Wawrinke strl šele v petem nizu z 12 : 10. Đoković se bo v četrtfinalu pomeril s petim nosilcem Čehom Tomašem Berdychom.

Spektakularen dvoboj

Đoković in Wawrinka sta uprizorila najspektakularnejši dvoboj tega leta v Melbournu. Gledalce sta na osrednjem igrišču Rod Laver zadržala skoraj do druge ure zjutraj po lokalnem času, skupaj pa sta odigrala kar 64 iger. Đoković je prvi niz izgubil kar z 1 : 6, nato povedel 2 : 1 v nizih, Wawrinka je izenačil na 2 : 2 in sledil je maratonski peti niz, ki je trajal uro in 44 minut.

Wawrinka, petnajsti nosilec, je prikazal vrhunski tenis in vse do zaključka držal v negotovosti rekord Đokovića, ki lahko postane prvi igralec v dobi odprtih prvenstev s tremi zaporednimi zmagami v Melbournu.

V četrtfinale sta se uvrstila tudi dva Španca. Četrti nosilec David Ferrer je brez težav odpravil Keija Nišikorija s 6 : 2, 6 : 1 in 6 : 4, deseti nosilec Nicolas Almagro pa je vodil proti osmemu nosilcu Janku Tipsareviću s 6 : 2 in 5 : 1, ko je Srb dvoboj zaradi poškodbe stopala predal. Ferrer in Almagro se bosta v četrtfinalu merila za polfinalno vstopnico.

Čeh Tomaš Berdych, peti nosilec, je šele po podaljšani igri tretjega niza premagal nepostavljenega Južnoafričana Kevina Andersona s 6 : 3, 6 : 2, 7 : 6 (13).

Deli s prijatelji