TENIS

Davisov pokal: v četrtfinalu tudi ZDA in Kanada

Objavljeno 04. februar 2013 11.14 | Posodobljeno 04. februar 2013 11.14 | Piše: R. T., STA

V četrtfinalu bomo spremljali naslednje dvoboje: ZDA – Srbija, Kanada – Italija, Argentina – Francija in Kazahstan – Češka.

MIAMI – Četrtfinale Davisovega pokala sta dopolnili še teniški ekipi ZDA in Kanade. V napetem dvoboju so ZDA v Jacksonvillu ugnale Brazilijo s 3 : 2, Kanada pa v Vancouvru prav tako Španijo s 3 : 2.

Američanom je odločilno točko v peti igri priigral Sam Querrey, ki je s 4 : 6, 6 : 3, 6 : 4, 7 : 6 (3) ugnal Thiaga Alvesa. Dvoboj je imel nepričakovano zanimiv razplet, saj so Američani po prvem dnevu vodili že z 2 : 0. V nedeljo je nato John Isner proti Thomazu Belucciju že vodil z 2 : 1 v nizih, a je Brazilija kljub temu izenačila. V četrtfinalu bodo ZDA igrale proti Srbiji, ki je z Novakom Đokovićem na čelu ugnala Belgijo.

Kanadčani so naleteli na močno oslabljeno Španijo, že v prvem nedeljskem dvoboju pa je za zmago poskrbel Miloš Raonić, ki je svojo ekipo povedel v vodstvo s 3 : 1. V nepomembnem petem dvoboju so Španci izid znižali. Kanadčani bodo v četrtfinalu igrali z Italijo.

Preostala četrtfinalna dvoboja sta Argentina – Francija in Kazahstan – Češka.
 

Deli s prijatelji