BOKS

Danenberg opozoril Petjeta: Naredil si veliko napako

Objavljeno 21. april 2017 23.53 | Posodobljeno 21. april 2017 23.55 | Piše: Miha Šimnovec

V Tivoliju bo jutri zvečer že 29. borilni spektakel FFC. V glavni borbi prireditve bo poskušal Metličan Samo Petje naslovu prvaka v lahki kategoriji dodati še pas v velterski.

Samo Petje (desno) se bo jutri zvečer v Tivoliju postavil po robu kar 193 centimetrov visokemu Nizozemcu Eyevanu Danenbergu.

LJUBLJANA – Borci, ki se bodo jutri zvečer v Tivoliju (z začetkom ob 20. uri) med seboj udarili v mešanih borilnih športih (MMA), boksu in K1, so uspešno opravili uradno tehtanje. V glavnem obračunu večera si bo prizadeval 25-letni Metličan Samo Petje premagati Nizozemca z Arube Eyevana Danenberga in naslovu prvaka združenja FFC (Final Fight Championship) v lahki kategoriji (do 70 kg) dodati še pas v velterski (do 77 kg).

»Doslej sem se štirikrat boril v Ljubljani, trikrat v Tivoliju in vselej zmagal z nokavtom. To je kot moj dom, z mano bo cela dvorana in tega se mora Eyevan zavedati. Pričakujem novo zmago!« je dal Petje jasno vedeti, da bo poskušal združiti dva naslova. Na vprašanje, kako se bo po njegovem razpletel dvoboj s kar 193 centimetrov visokim tekmecem, je petnajst centimetrov nižji slovenski as odvrnil: »Bomo videli. Če bi izid povedal že zdaj, ne bi bilo več zanimivo ...«

Danenberg je ponovil, da je Petje naredil veliko napako s tem, ko ga je izzval. »Jaz sem prvak v kategoriji do 77 kilogramov in to bom tudi ostal! Upam, da bom dosegel nokavt, zanima me le zmaga, kakršna koli že,« je poudaril 24-letni Nizozemec, ki je bil – zanimivo – s 77,1 kilograma na uradnem tehtanju lažji od Petjeta (77,3 kg).

Od slovenskih borcev se bo drevi po pravilih K1 udaril tudi Aleksander Stankov (85,2 kg), ki se bo pomeril z Avstrijcem Renejem Wimmerjem (85,3 kg), v mešanih borilnih športih, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci, pa bosta od naših v tivolski ring stopila Tilen Kolarič (65,9 kg) in Jasmin Memovič (75,5 kg). Tilen se bo spoprijel z Ahmedom Vilo (66,5 kg) iz BiH, Jasmin pa s Hrvatom Markom Ostankom (75,3 kg).

Deli s prijatelji