PLAVANJE

Damir Dugonjić se počuti močnega

Objavljeno 05. avgust 2014 09.02 | Posodobljeno 05. avgust 2014 09.03 | Piše: S. N.

Koroški orjak bo v Berlinu branil zlato na 50 m prsno.

Damir Dugonjić (Foto: Blaž Samec)

Plavalci so z državnim prvenstvom na Ravnah na Koroškem sklenili pripravljalno obdobje pred evropskim prvenstvom v Berlinu, kamor se odpravljajo 15. avgusta. Miting je potrdil kakovost udarnih članov slovenske reprezentance, predvsem nekateri mladi pa so pozitivno presenetili slovenskega selektorja Miho Potočnika. »Reprezentanti so prikazali želeno formo v primerjavi z mitingom v Radovljici pred 14 dnevi. Damir Dugonjić je to lepo pokazal na 50 m prsno, kar ga uvršča v širši krog favoritov za medaljo oziroma za ubranitev zlata iz Debrecena,« je bila prva ocena slovenskega selektorja, ki poudarja, da je Dugonjić trenutno edini slovenski kandidat v boju za odličja. »V plavanju se počutim zelo močnega. Mislim, da lahko stopnjujem hitrost, tudi skok je bil dober in plavanje se mi je zdelo res super, brez kakšnih napak. Še malo počitka in veselim se še boljših rezultatov čez tri tedne,« je dejal Dugonjić, ki ima velike načrte tudi na 100 m prsno, a je bil ta nastop na Ravnah malenkost slabši. V moški konkurenci je dvig forme potrdil tudi izkušeni Robert Žbogar, majhni neznanki pa ostajata Martin Bau, ki se je odločil, da se na Ravnah predstavi v zanj neudarnih disciplinah, in Matjaž Markič, ki se tekmovanja zaradi družinskih obveznosti ni udeležil.

»V ženski konkurenci vrhunsko formo kažeta Tjaša Oder in Tjaša Vozel, lepo se je sestavila Anja Klinar, za katero še v začetku leta nisem verjel, da bo zbrala toliko volje, da se bo vrnila in to lahko le pozdravim. Upam, da jo bosta ta želja in motiv vodila naprej vse do Ria de Janeira,« je za udarni del ženske ekipe povedal Potočnik in poudaril predvsem velik napredek Odrove, ki po več letih spet dosega osebne rekorde. Plavalci ostajajo na sklepnih pripravah na Ravnah še teden dni. »Treninge smo v glavnem končali, nekateri že spuščajo, drugi bodo zdaj stopili v to fazo priprave. »V soboto zapuščamo Ravne in imamo nekaj dni, da pripravimo opremo in gremo v Berlin,« še pravi Potočnik.

V nemško prestolnico bo selektor odpeljal 11 plavalcev in plavalk. Med tistimi z normo bosta manjkali Nastja Govejšek in Tjaša Pintar, ki ju čaka nastop na mladinskih olimpijskih igrah na Kitajskem, tam bodo tudi mladinca Anže Pogačar in Grega Popovič ter Peter John Stevens, ki je nekoliko slabše pripravljen.

Deli s prijatelji