SLOVENCI NA KUPU

Udrih o Dragiću: Sploh se ne razumeva

Objavljeno 28. november 2015 11.13 | Posodobljeno 28. november 2015 11.13 | Piše: STA, T. L.

Tako se je pošalil Beno Udrih, ko je odgovoril na vprašanje, kako sta se z Dragićem ujela po njegovem prihodu v Miami iz Memphisa.

NEW YORK – Slovenska košarkarja v ekipi lige NBA Miami Heat Goran Dragić in Beno Udrih sta po zmagi proti newyorškim Knicksom, za katere igra Saša Vujačić, povedala, da sta ameriški nacionalni praznik dan zahvalnosti v četrtek proslavila skupaj na večerji v restavraciji, vendar sta si namesto tradicionalnega purana privoščila zajca.

Vujačić na klopi

Na derbiju dveh znamenitih ekip vzhodne obale ZDA v dvorani Madison Square Garden so bili tokrat kar trije slovenski košarkarji oziroma celotna slovenska zasedba v ligi NBA. Vujačić, ki tokrat ni zaigral, je opozoril, da se je to prvič zgodilo že pred petimi dnevi v Miamiju, kjer so prav tako slavili igralci floridske ekipe.

»Lepo ju je bilo videti in upam, da se bomo še kaj. Za praznik se nismo srečali, ker sem se koncentriral, da jih premagam, ampak, kot kaže, so bile njihove priprave boljše. Šalo na stran. Nismo se videli, ampak bo še priložnost za druženje,« je povedal Vujačić, ki je v četrtek purana zamenjal s treningom, da bi premagal Miami.

Dragić je povedal, da sta se z Vujačićem videla pred tekmo, se pozdravila ter si zaželela vesel dan zahvalnosti, kot je to navada v Ameriki. »Zaželel sem mu vso srečo in sezono brez poškodb,« je dejal Dragić, ki je dodal, da za tradicionalne praznične nakupe po New Yorku tokrat ni imel časa, ker so bili zaposleni s treningi pred tekmo.

Beno in Gogi raje na zajčka kot purana

Udrih in Dragić sta dan zahvalnosti potem v četrtek zvečer le praznovala v restavraciji Cipriani, vendar ne tradicionalno. »Z Gogijem sva jedla zajčka in polento. Na purana sva se sicer že navadila, ampak ko sva videla na jedilniku, da imajo zajčka, sva se odločila, da ga bova vzela,« je v slačilnici po zmagi povedal Udrih.

Dragić je dodal, da sta začela s tunino, in povedal, da je praznovanja s puranom navajen še iz časov, ko je igral za Phoenix. »Oba moja bratranca živita tam pa bivši trener in smo se vedno dobili pri meni ali pri njih. Puran mi kar gre, sicer pa lahko jem vse, kar hočem, ker nisem ravno nagnjen k debelosti,« je povedal Dragić.

»Sploh se ne razumeva,« je s širokim nasmehom odgovoril Udrih na vprašanje, kako sta se z Dragićem ujela po njegovem prihodu v Miami iz Memphisa. To je izzvalo nasmeh tudi pri Dragiću, nakar je Udrih resno dodal, da se razumeta odlično, kot sta se vedno doslej. »Vsi igralci iz Slovenije se dobro razumemo. V reprezentanci ali po klubih, atmosfera je bila vedno super,« je dejal.

Zdaj, ko sta skupaj, lahko za medsebojne pogovore uporabljata jezik, ki je za soigralce španska vas, kar s pridom izkoriščata. »Včasih se pogovarjava po slovensko in pride kdo mimo pa takoj reče, naj ga nehava opravljati,« je povedal Udrih, ki skupaj z Dragićem vidno uživa v sorodni družbi.

Dragić je imel veliko slovenske družbe tudi pred dnevi, ko so v Miami prišli navijači slovenskega boksarja Dejana Zavca.

»Žena me je peljala po avto pred dvorano in sem videl slovensko družino, ki se je slikala pod mojim posterjem, pa sem rekel, dajmo jih pozdravit. Ko smo se fotografirali, so se pripeljali še trije kombiji s kakšnimi 40 slovenskimi navijači, ki so prišli spodbujat Dejana Zavca. Potem smo se vsi fotografirali in pozdravili, jaz pa sem se jim zahvalil, da so nas prišli spodbujat na tekmo,« je še povedal Dragić.

Deli s prijatelji