SVETOVNO PRVENSTVO

Slovenija z neverjetnim preobratom premagala Srbijo

Objavljeno 19. januar 2013 20.29 | Posodobljeno 19. januar 2013 23.08 | Piše: Ma. F.

Slovenska reprezentanca je z današnjo zmago osvojila prvo mesto v skupini C.

ZARAGOZA – Slovenska moška rokometna reprezentanca je v petem krogu svetovnega prvenstva v Španiji danes v Zaragozi premagala Srbijo s 33 : 31 (19 : 16) in osvojila prvo mesto v skupini C.

Slovenska izbrana vrsta nadaljuje zmagoviti ples na svetovnem prvenstvu v Španiji. Po Savdski Arabiji, Južni Koreji, Poljski in Belorusiji je v današnji osrednji tekmi v aragonski prestolnici premagala še Srbijo in osvojila prvo mesto v svoji skupini. Za Slovenijo je to sijajno izhodišče pred naslednjimi tekmami na izpadanje, v osmini finala se bo v Barceloni pomerila z Egiptom. Tekma se bo v ponedeljek, 21. januarja, začela ob 19. uri, ob morebitni zmagi pa jo v četrtfinalu čaka zmagovalka dvoboja Rusija – Brazilija.

Preobrat v končnici tekme

Slovenskim rokometašem je v končnici tekme uspel poln preobrat. V 49. minuti so izid znižali na 24 : 25, a štiri minute kasneje znova zaostali za tri zadetke (26 : 29). V izjemno razburljivi končnici je najprej na veliko sceno stopil Bezjak, po dveh njegovih golih je Slovenija v 57. izenačila na 30 : 30, le minuto zatem pa sta Luka Žvižej iz nasprotnega napada in Gašper Marguč povišala na 32 : 30 in veliko veselje se je začelo.

V slovenski reprezentanci je Dragan Gajić dosegel sedem, Borut Mačkovšek in Luka Žvižej pa so za zmago prispevali vsak po šest golov.

Deli s prijatelji