PLAVANJE

Dugonjić gladko v polfinale na 100 m prsno

Objavljeno 04. december 2015 11.05 | Posodobljeno 04. december 2015 11.05 | Piše: STA, K. K.

Slovenci so opravili s petkovim predtekmovanjem na evropskem prvenstvu v plavanju v izraelski Netanyi.

Damir Dugonjić.

TEL AVIV – Slovenci so opravili s petkovim predtekmovanjem na evropskem prvenstvu v plavanju v izraelski Netanyi. Suvereno je nalogo na 100 m prsno opravil Ravenčan Damir Dugonjić, ki v tej disciplini brani bron z zadnjega EP, saj se je z 58,08 kot četrti gladko prebil v popoldanski nastop. Izstopali so Britanec Adam Peaty z dosežkom 57,03, Litovec Gledrius Titenis s 57,08 in prvak na 200 m prsno Nemec Marco Koch z izidom 57,36, a večina vključno z Dugonjićem vsaj zjutraj še ni pokazala vsega.

Popoldne: veliko hitreje

»V redu je. Želel sem plavati v stopnjevanju. Ne vem, kako sem začel, morda malo prepočasi, a samo plavanje se mi je zdelo dobro. Na koncu sem videl, da je nekdo spredaj, da gre na polno, želel sem ga ujeti, a je bilo takrat že prepozno,« je bil po predtekmovanju zadovoljen 27-letni Korošec. Popoldan v evropski plavalni eliti bo težji. »Treba bo plavati veliko hitreje. Že zjutraj sta šla dva plavalca 57,0 in popoldne bo treba tekmovati, da bom sploh dobil možnost, da se borim tudi v finalu.«

Že pred Dugonjićem sta na 100 m prsno nastopili tudi Tjaša Vozel in Tara Vovk. Prva je bila z najboljšim letošnjim dosežkom 1:07,30 19 od polfinala oddaljena vsega 17 stotink, mladinka Vovkova pa je z 1:08,35 zasedla 22. mesto.

Vozlova bi lahko ...

»Počutila sem se kar dobro, predvsem na prvih 50 metrih. Morda sem se res malo preveč vozila v obrate, a dosegla sem letos najboljši izid, saj v sezoni še nisem plavala pod 1:08 in zato nisem razočarana, bi pa lahko prišla tudi v polfinale,« po nastopu dejala Vozlova.

»Niso se mi izšli obrati in tam sem izgubila kar nekaj časa, a vseeno je bilo v redu. Plavati je bilo tudi danes kar težko, a vseeno lažje kot ob prvem nastopu na 50 m prsno,« je po tekmi povedala mladinka Vovkova, ki je tako še drugič v karieri nastopila v članski eliti.

V soboto bodo slovenske barve branili Robert Žbogar na 50 m delfin, Martin Bau na 100 m prosto, Gaja Natlačen na 200 m prosto, Gaja Natlačen na 100 m delfin in Anja Klinar na 200 m mešano.

Deli s prijatelji