LIGA PRVAKOV

Celjski rokometaši znova prekratki v ligi prvakov

Objavljeno 15. november 2015 17.47 | Posodobljeno 15. november 2015 17.47 | Piše: STA, S. U.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi sedmega kroga evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti madžarskemu Veszpremu.

CELJE – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi sedmega kroga evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti madžarskemu Veszpremu s 27 : 30 (11 : 17). Celjski zasedbi se znova ni izšlo na mednarodnem prizorišču, v elitni skupini A-lige prvakov je doživela že šesti poraz v nizu. Po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem iz Istanbula je nanizala verižne poraze proti hrvaškemu Zagrebu, poljski Wisli iz Plocka, nemškima Flensburgu in Kielu, francoskemu PSG in danes Veszpremu. Proti madžarskemu moštvu ima silno negativno statistiko, na dosedanjih enajstih medsebojnih dvobojih je doživela kar devet porazov, premagala ga je le leta 2007, tega leta je z njim tudi igrala neodločeno.

Slovenski prvak bo v prihodnjem krogu gostoval pri naših vzhodnih sosedih, do reprezentančnega premora zavoljo januarskega evropskega prvenstva na Poljskem pa ga nato čakata še domači obračun s Kielom (28. november) in gostovanje pri PSG (6. december).

Polna dvorana Zlatorog je nemoč celjskih rokometašev z redkimi prebliski gledala ves prvi polčas. Domači organizator igre Miha Zarabec se proti gostom ni znašel, v prvem polčasu je iz igre metal 0 : 7, skupaj s svojimi soigralci pa je vseskozi capljal za dobro selekcionirano madžarsko zasedbo, pri kateri sta manjkala Šved Andreas Nilsson in Nemec Christian Zeitz. Največji primanjkljaj v golih so si gostitelji priigrali v 20. minuti (5 : 13), na veliki odmor pa odšli z zaostankom šestih zadetkov (11 : 17).

V drugi polovici tekme v domači igri ni bilo premikov na bolje, imenitni gostje so vseskozi imeli škarje in platno v svojih rokah, navzlic dokaj racionalni predstavi so že v kali zatrli vse poskuse gostiteljev po morebitnem preobratu. A ta na današnji tekmi enostavno ni bil mogoč, madžarski prvak je bil za razred ali dva boljši, slovenski pa nemočen, kot že dolgo časa ne. V 52. minuti je zaostajal za osem golov (20 : 28), končni izid pa je bil le lepotni popravek in plod ležerne igre gostujočih rokometašev.

V domači zasedbi je bil strelsko najučinkovitejši Luka Žvižej s šestimi goli, dva manj sta dosegla Žiga Mlakar in Miha Zarabec.

Deli s prijatelji