POKAL SLOVENIJE

Celjski rokometaši do 16. pokalnega naslova

Objavljeno 03. marec 2013 22.14 | Posodobljeno 03. marec 2013 22.18 | Piše: Ma. F., STA

Tretje mesto je osvojil koprski Cimos po zmagi nad Svišem iz Ivančne Gorice z 31 : 24.

LAŠKO – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so letošnji zmagovalci pokala Slovenije, potem ko so v današnji finalni tekmi v Laškem premagali velenjsko Gorenje z 28 : 24 (19 : 11).

Celjani so v dvorani Tri lilije v Laškem ubranili lanski naslov iz Podčetrtka in osvojili 16. pokalno lovoriko. Celjska ekipa je absolutna rekorderka po številu pokalnih naslovov, koprska ekipa je trikrat slavila v tem tekmovanju, Gorenje Velenje, Prule 67 in Gold Club pa po enkrat.

Tretje mesto osvojil koprski Cimos

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so temelje za zmago postavili v prvem polčasu, ko so z izjemno predstavo povsem zasenčili favorizirane Velenjčane, v drugem pa navzlic slabši predstavi in izjemnemu pritisku slovenskih prvakov ubranili prednost in slavili. Tretje mesto je osvojil koprski Cimos po zmagi nad Svišem iz Ivančne Gorice z 31 : 24.

V celjski ekipi je Gašper Marguč dosegel sedem, Mate Lekai in Luka Žvižej pa po pet golov. V velenjski je bil najučinkovitejši Fahrudin Melić s šestimi goli, Jure Dolenec jih je prispeval pet.

Deli s prijatelji