ROKOMETNA LIGA PRVAKOV

Bron potrdil zasluženost mest v največjih klubih

Objavljeno 05. april 2017 15.05 | Posodobljeno 05. april 2017 15.06 | Piše: Marko Uršič

Četrtfinale rokometne lige prvakov bo minil v zelo vidni slovenski igralski udeležbi.

Gašper Marguč ima z Veszpremovimi soigralci visoke cilje v ligi prvakov. Foto: SEHA

Madžarska je Franz Liszt oziroma Liszt Ferenc, a tudi rokomet. Tega pa skladajo tudi Slovenci. Osmina finala lige prvakov je izločila četrtfinaliste, eden od bojev sklepne osmerice konec aprila pa bo Veszprem : Montpellier. Barve 24-kratnega madžarskega prvaka branijo tudi trije Celjani, Gašper Marguč, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek. Veszpremovci so rokometno rapsodijo odigrali že v osmini finala, Zagreb so obakrat ugnali (23:22, 29:19), Marguč pa je dosegel štiri oziroma pet zadetkov. »Pred uvodno tekmo smo vedeli, da je z Zagrebom težko igrati, da so zelo bojeviti in močni v obrambi. A svojo nalogo smo dobro opravili, s pozitivnim izhodiščem smo v Veszpremu dokončali nalogo, na svojem igrišču smo proti vsaki ekipi favoriti. Vesel sem, da smo to pokazali z zelo dobro tekmo in se prepričljivo uvrstili v naslednji krog,« je rokomet v slogu čardaša proti Zagrebu ocenil Gašper Marguč. Tega in hungarsko četo zdaj čaka Montpellier z Juretom Dolencem in Miho Žvižejem, Vid Kavtičnik zaradi poškodbe še s svetovnega prvenstva ni nared, južnofrancoski rokometaši pa so v osmini finala, tja so se prebili iz spodnjega razreda LP, z izločitvijo evropskega prvaka Kielc pripravili prvovrstno presenečenje. »Zagotovo so pripravili presenečenje, že po prvi tekmi, ko jo je Montpellier dobil s petimi zadetki razlike, se je videlo, da Kielcam ne odgovarja njegov slog igre. Poljska ekipa je sicer letos tudi igrala po sistemu toplo-hladno, Montpellier pa je trenutno v zelo dobri formi, zelo neugoden tekmec je. Povsem zasluženo je preskočil Kielce, bil je res boljši, zmagal v obeh tekmah, zato v Veszpremu resnično pričakujemo težak težak četrtfinale,« je nadaljeval levoroki igralec, ki tekmecem vzbuja strah z desnega krila.

Slovenski pečat četrtfinala

Pari četrtfinala rokometne lige prvakov: Kiel : Barcelona, Flensburg : Vardar, Szeged (Staš Skube, Mario Šoštarič, Matej Gaber) : Paris Saint-Germain (Gorazd Škof), Veszprem (Gašper Marguč, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek) : Montpellier (Jure Dolenec, Miha Žvižej). Uvodne tekme bodo 22. in 23. aprila, povratne od 27. do 30.

Tri fronte

No, v zadnjem finalu lige prvakov je Veszprem po neverjetnem zasuku Kielc izgubil že skoraj dobljeno tekmo, seveda si moštvo iz Belomosta (slovenski izraz za Veszprem) tudi tokrat želi na sklepni turnir najboljšega kvarteta. »Normalno, letos smo sicer imeli dosti bolj burno in napeto sezono, igramo na treh frontah, morda smo izgubili malce več tekem, kot smo si jih želeli. A menim, da smo v tem trenutku v dobri formi, na vseh frontah smo še v igri za lovorike, in da se nam obeta dober zaključek sezone. A seveda je glavno, da se uvrstimo na final four,« je slovenski reprezentant pogled z Blatnega jezera že uprl proti Kölnu. Slovenska državna vrsta je seveda na zadnjem svetovnem prvenstvu iz rok Hrvatov izpulila bronasto odličje, po Zagrebu (Matevž Skok, Darko Cingesar, David Miklavčič) pa bosta srečanji z Montpellierjem spet priložnost za nacionalno slovensko druženje. V vrhunskih klubih stare celine je namreč cel kup slovenskih rokometašev. »Menim, da smo s to medaljo tudi potrdili, da si zaslužimo mesta v največjih klubih. Vedno je v nasprotni ekipi lepo videti Slovence, prijatelje iz reprezentance, zagotovo bosta zaradi tega tekmi še nekaj posebnega,« je z madžarske ravnine sporočil Gašper Marguč.

 

 

Deli s prijatelji