KOŠARKA

Brata, ki nikoli ne obupata

Objavljeno 22. november 2015 15.55 | Posodobljeno 22. november 2015 15.57 | Piše: Drago Perko

Dino Murić po petih letih v Union Olimpiji čaka na nov klub, brat Edo pa v Beogradu celi operirano ramo.

Dino ima težave s koleni. Foto: Aleš Černivec

LJUBLJANA, BEOGRAD – Poškodbe so tiste, ki pogosto krojijo kariero. Če kdo to dobro ve, potem sta to košarkarska brata Murić. Danes starejši Dino trenira v Ljubljani, mlajši Edo okreva v Beogradu. Čeprav sta imela toliko poškodb in težav, volje do dokazovanja, vadbe in igranja nista izgubila. Dino je star 25 let, Edo bo čez pet dni 24. V preteklosti sta bila pogosto tekmeca na tekmah Krke in Union Olimpije, danes pa ju v slovenski košarki dejansko ni.

Predvsem potrpljenje

Dinu je junija letos potekla petletna pogodba z Union Olimpijo, ki pa se ni odločila, da bi z nekdanjim kapetanom podaljšala sodelovanje. Po vseh težavah, ki jih je imel s koleni, je nadaljeval vadbo in čakal na nov klub. »Še vedno sem v Ljubljani, kjer treniram. Prijatelj ima športno dvorano, tam vadim,« pove krilni center, ki je bil blizu selitvi v Partizan, a dogovora niso sklenili.

Če bi se to zgodilo, bi bil zagotovo najbolj vesel brat Edo, ki naj bi čez slab mesec spet zaigral v dresu Partizana. Tja se je preselil leta 2014 iz novomeške Krke in hitro opozoril nase. Žal pa ga poškodbe niso obšle. Skupil jo je v finalu državnega prvenstva na tekmi proti Crveni zvezdi. Zaradi težje poškodbe ramena (operirali so ga v Sloveniji) je moral izpustiti tudi letošnjo reprezentančno akcijo, kjer bi imel pri selektorju Juretu Zdovcu zagotovo vidno vlogo. Zdovc je lani želel v reprezentanci tudi Dina, a se je ta igranju odpovedal iz preventivnih razlogov, da ne bi pretirano obremenil kolena. »Predvsem je treba biti potrpežljiv,« pravi izkušeni Dino, ki verjame, da bosta brata še v tej sezoni prišla na svoj račun na parketu.

Zapisana nogometu

Brata Murić sta športno pot začela v KK Parklji Ljubljana. Dino se je kalil v Škofji Loki, Edo je iz Parkljev odšel v Krko. V rani mladosti sta rada igrala nogomet, Edo je bil vratar, Dino pa napadalec.

 

Deli s prijatelji