NEUSPEŠNO LETO

Bo Jure 
Zdovc 
še selektor?

Objavljeno 13. december 2015 08.35 | Posodobljeno 13. december 2015 08.34 | Piše: Drago Perko

Strokovni svet Košarkarske zveze Slovenije je pregledal poročilo članske reprezentance, jutri o Zdovčevi usodi še vlada KZS.

Cilj na evropskem prvenstvu ni bil dosežen. 
Foto: Roman Šipić / Delo

LJUBLJANA – Leto, ki se izteka, za slovensko košarkarsko reprezentanco ni bilo uspešno. Ekipa pod vodstvom selektorja Jureta Zdovca je izpadla že v osmini finala evropskega prvenstva v Franciji. To je bil velik šok, tako za reprezentanco kot za slovensko košarkarsko javnost. Za nameček je naša država ostala zunaj olimpijskih kvalifikacij za igre v Riu, pred slovensko reprezentančno košarko pa so pomembni časi, ko bo jasno, ali bo Slovenija ohranila stik z zgornjim evropskim razredom.

Plusi in minusi

December je mesec, ko se polagajo računi. Tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. V teh dneh se odloča, ali bo Jure Zdovc še selektor, saj se mu pogodba izteka. Najprej so njegovo delo pod drobnogled vzeli v strokovnem svetu. »Strokovni svet KZS delo, igro in rezultat reprezentance ocenjuje v dveh delih, in sicer rezultatsko in igralno uspešen prvi del, ki je odmeval v javnosti, ter osmino finala s porazom, na kateri želen rezultat in cilj nista bila dosežena. Opravljeno strokovno delo ob omejeni selekciji so člani strokovnega sveta ocenili kot kakovostno, končni rezultat pa kot objektivno realen,« so povedali na strokovnem svetu.

Drugi test Zdovca čaka jutri, ko bo njegovo delo obravnaval še izvršni odbor zveze. »To je povsem običajna praksa, s tem da lahko povem, da je Jure pripravil res natančno poročilo. Za vse drugo pa je prezgodaj, saj ni še nič dokončno,« je na temo Zdovčevega poročila povedal Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije. Prvi mož zveze je bil že od poraza v osmini finala evropskega prvenstva Zdovčev veliki zagovornik. Morebitna izbira drugega selektorja bi bila veliko presenečenje.

Imenovanje Zdovca prinaša pluse in minuse. Juretovi zagovorniki se zavzemajo za kontinuiteto dela in strokovno podkovanost, ki je legendarnemu košarkarju nihče ne oporeka. Zdovčeva opozicija pa trdi, da brata Dragić nista na isti valovni dolžini kot selektor, za nameček pa se Zdovc naj ne bi nagibal k popolni pomladitvi reprezentance, kar zagovarja generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović

Deli s prijatelji