BIATLON

Fak s srebrno medaljo utišal kritike

Objavljeno 15. februar 2018 13.29 | Posodobljeno 15. februar 2018 14.51 | Piše: T. K.

Jakov Fak je po fiasku na prvem olimpijskem nastopu danes pokazal, da je šampion za velike tekme. Bauer s 15. mestom dopolnil slovenski uspeh.

Jakov Fak med olimpijsko tekmo v s printu v Pjongčangu 11. februarja 2018. FOTO: Matej Družnik

PJONGČANG – Na današnji preizkušnji v posamični tekmi na 20 kilometrov v biatlonu za moške so slovenski športniki popravili vtis s prvih dveh tekem. 

Jakov Fak je z vsemi zadetimi streli v cilj pritekel z drugim najhitrejšim časom, takoj za Norvežanom Johannesom Thingnesom Boejem in tako osvojil drugo olimpijsko odličje v karieri. Prvo olimpijsko kolajno je dosegel za Hrvaško, in sicer bronastega sijaja leta 2010 v Vancouvru. V tej disciplini pa ima v žepu tudi že naslov svetovnega prvaka. 

Norvežan je Faka kljub dvema minutama pribitka prehitel za 5,5 sekunde, tretjega Avstrijca Dominika Landertingerja pa za 14,2 sekunde.

Na startu so bili poleg njega še trije Slovenci: Miha Dovžan, Klemen Bauer in Mitja Drinovec.

Klemen Bauer, ki se je prav tako odlično odrezal na današnji tekmi in dosegel 15. čas, je po nastopu povedal, da je kljub dvema zgrešenima tarčama zadovoljen z nastopom. »To je trenutno v mojem dometu. Seveda je cilj, da zadeneš vse strele, ampak danes bom skromen in zadovoljen z doseženim.« Bauer je bil seveda navdušen nad rezultatom reprezentančnega kolega: »Fenomenalno! Ko sem pritekel v cilj, sem slišal, da se bori za kolajno, zato grem zdaj takoj k njemu.«

Kos: Jakov to zasluži

Trener slovenske reprezentance Tomaš Kos je za RTVS povedal, da je danes Fak pozabil startno številko, kot se je zgodilo tudi Tini Maze v Sočiju, o doseženi kolajni pa dodal: »Mislim, da Fak zasluži tak rezultat. Letos je res veliko vložil v treninge in pripravo in to se mu je danes obrestovalo.« 

Deli s prijatelji