TRAGIČNO

VIDEO: Posnetek nesreče spidvejista Matije Duha

Objavljeno 01. februar 2013 18.40 | Posodobljeno 01. februar 2013 18.41 | Piše: Ma. F.

Slovenski tekmovalec čaka na zapleteno operacijo, njegovo stanje pa se ni spremenilo.

Takoj po nesreči. Foto: Facebook

BAHIA BLANCA – V javnosti močno odmeva huda nesreča slovenskega spidvejista Matije Duha, ki je padel na mednarodni dirki v Argentini. Zdravstveno stanje krškega dirkača je še naprej resno, saj se še vedno bori za življenje. Zdravniki čakajo na umiritev stanja, da bi lahko izvedli operacijo. Franchetti, dirkač, v katerega se je zaletel Duh, je sporočil, da je bil v bolnišnici in da slovenski tekmovalec čaka na zapleteno operacijo, njegovo stanje pa se ni spremenilo.

Na spletnem portalu youtube pa je objavljen tudi posnetek nesreče 23-letnega Slovenca. Posledice nesreče so bile hude tudi zato, ker so prireditelji za zaščito ob stezi uporabili le stare avtomobilske gume in ne zaščitnih blazin, kakršne so obvezen del opreme na dirkah najvišje ravni.

Sklad za pomoč Matiji Duhu

Na facebooku se je sicer že oblikovala skupina Sklad za pomoč Matiji Duhu, kjer lahko ponesrečenemu spidvejistu finančno pomagate. Sklad je odprt v pomoč pri kritju stroškov zdravljenja in v pomoč družini pri kritju stroškov letalskih kart in nastanitve v času zdravljenja. Denar se trenutno zbira na treh lokacijah (Bar na Placu v Raki, bar Niansa v Leskovcu in okrepčevalnica Grand Prix/Tuto v Drnovem), TRR pa bo objavljen naknadno.

Deli s prijatelji