MOTOKROS

Tim Gajser zmagal na dirki SP v Argentini

Objavljeno 19. marec 2017 22.39 | Posodobljeno 19. marec 2017 22.39 | Piše: STA, S. U.

Slovenski motokrosist je zmagal prvič v sezoni.

NEUQUEN – Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagal na dirki svetovnega prvenstva MXGP na VN Argentine v Neuquenu. Gajser je s svojo hondo zanesljivo dobil obe vožnji in prevzel tudi skupno vodstvo. Skupno drugi je bil Belgijec Jeremy Van Horebeek, tretji pa Rus Jevgenij Bobrišev.

Gajser je potrdil, da so zdravstvene težave mimo, in dokazal, da je bilo sedmo mesto v Indoneziji le splet okoliščin. Že v kvalifikacijah je vodil od starta do cilja, kar mu je ulilo dodatno samozavest. Najbolj sta se mu v kvalifikacijah približala mojstra peščenih prog, Van Horebeek in Italijan Antonio Cairoli.

Gajser je odlično odpeljal prvo vožnjo na dirki. Vodil je praktično od starta do cilja in za več kot sedem sekund ugnal drugouvrščenega Van Horebeeka, tretji pa je bil z dobrimi desetimi sekundami zaostanka njegov rojak Clement Desalle. Gajser je že s to zmago prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi.

V drugi vožnji je Tim sprva vozil na drugem mestu, po devetih minutah pa prehitel dotlej vodilnega Desalla. Na koncu je kljub zmernejšemu ritmu za več kot pet sekund ugnal Bobriševa, za več kot sedem pa Van Horebeeka.

»Zelo sem vesel, ta konec tedna je bil popoln. Le v drugi vožnji nisem bil zadovoljen s startom in sem potem potreboval nekaj krogov, da sem našel prave linije. Pripravil pa sem napad, prevzel vodstvo in zmagal. Hvala vsem v ekipi, očetu, punci, družini. Veselim se že naslednje dirke,« je po dirki povedal Gajser, ki ima v skupnem seštevku zdaj 106 točk. Drugi je Cairoli (96), tretji pa Desalle (91).

Naslednja dirka bo na sporedu v začetku aprila v mehiškem Leonu.

Deli s prijatelji