MOTOKROS

Tim Gajser drugi na VN Trentina

Objavljeno 16. april 2017 20.14 | Posodobljeno 16. april 2017 20.15 | Piše: STA, S. U.

Na dirki za VN Trentina prvič v tej sezoni Gajser ni bil edini Slovenec; na startu sta bila še Gerčar in Irt.

PIETRAMURATA – Slovenski motokrosist Tim Gajser je na peti dirki svetovnega prvenstva v italijanski Pietramurati osvojil drugo mesto. Gajser je bil v prvi vožnji tretji, v drugi pa je zmagal, kar je bilo na koncu dovolj za drugo mesto. Zmagal je domačin Antonio Cairoli, ki je bil prvi v prvi vožnji in drugi v drugi. Tretji je bil Švicar Arnaud Tonus.

V prvi vožnji sta bila pred Gajserjem Cairoli in Tonus. Drugo vožnjo je slovenski dirkač brez težav dobil, za njim sta se uvrstila Cairoli in Gajserjev moštveni sotekmovalec Rus Jevgenij Bobrišev.

Na dirki za VN Trentina prvič v tej sezoni Gajser ni bil edini Slovenec; na startu sta bila še Klemen Gerčar in Peter Irt, ki pa sta prvo vožnjo končala v ozadju. Irt je bil 33., Gerčar pa 38. V drugi sta oba Slovenca popravila dosežke, Gerčar je bil 27., Irt pa 29., kljub temu pa sta ostala brez točk za SP.

Gajser je v Italijo, kjer so ga spremljali tudi številni navijači, po zmagi v Mehiki pred 14 dnevi prišel na prvem mestu skupnega seštevka s 156 točkami, najbližji zasledovalec Cairoli jih je imel 136. Po današnji dirki je razlika manjša le za dve točki (201 : 183).

Deli s prijatelji