ODPOVED

Slovenski župan ne gre na reli Dakar

Objavljeno 23. november 2015 10.50 | Posodobljeno 23. november 2015 10.50 | Piše: STA, S. U.

Vzrok za odpoved so finančna sredstva kot tudi to, da je Miran Stanovnik župan občine Log - Dragomer.

To ne pomeni, da je dvainpetdesetletni Stanovnik prenehal dirkati.

LJUBLJANA – Slovenski motokrosist Miran Stanovnik ne bo sodeloval na reliju Dakar, ki se bo v Južni Ameriki začel 2. januarja. Vzrok za odpoved so finančna sredstva kot tudi to, da je Miran Stanovnik župan občine Log - Dragomer, zato mu primanjkuje časa za tako zahtevno in dolgo dirko.

»Zaradi spremembe trase je sodelovanje odpovedal pokrovitelj, katerega ključni trg je ravno Peru. V dirkaškem proračunu je zazevala vsaj trideset tisoč evrov težka luknja, ki je v tako hitrem času nisem mogel zapolniti. Glede na zdajšnjo zaposlitev preprosto nimam časa za izpolnjevanje sponzorskih obveznosti. Tukaj ni težava le tistih štirinajst dni, kolikor traja dirka, ampak vse, kar sponzorstva potegnejo za seboj. In drugi vzrok, zakaj ne bom dirkal – primanjkuje mi časa,« je dejal 18-kratni udeleženec relija Dakar.

To ne pomeni, da je dvainpetdesetletni Stanovnik prenehal dirkati. »Vse kaže, da bom konec aprila dirkal na Puščavskem izzivu v Abu Dabiju, poleg tega pa bom odpeljal državno prvenstvo Cross Country, enduro in še kakšno dirko v Avstriji,« je dodal Puščavski lisjak.

Deli s prijatelji