JEZEN

Rossi je rohnel: Marquez je postal Lorenzov telesni stražar

Objavljeno 08. november 2015 20.20 | Posodobljeno 08. november 2015 20.20 | Piše: STA, S. U.

Lorenzo je zmagal, Rossi pa ni bil drugi, ampak četrti, kar je bilo premalo, da bi ostal na vrhu.

VALENCIA – Razplet zadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu je navdušil navijače Jorgeja Lorenza. Tisti Valentina Rossija so bili razočarani, kakor je bil on sam. Italijan je po izgubljeni dirki z grenkobo ugotovil, da se je Lorenzov rojak Marc Marquez prelevil v Lorenzovega telesnega stražarja.

Teorija pred dirko je bila jasna: če bo Lorenzo zmagal, bi moral biti Rossi drugi, da bi postal prvak. Lorenzo je zmagal, Rossi pa ni bil drugi, ampak četrti, kar je bilo premalo, da bi ostal na vrhu, kjer je bil do zadnje dirke. Na koncu je zaostal pet točk.

Medtem ko so Španci proslavljali na zmagovalnem odru v Valencii, je Rossi po dirki slabo voljo stresel nad svojim najljubšim sovražnikom zadnjih tednov. Marquez je po prepričanju italijanskega veterana kriv za to, da je ostal brez devetega naslova prvaka. Rossi je trdno prepričan, da je Marquez v zadnjih tednih namenoma pomagal Lorenzu, tudi incident v Maleziji, zaradi katerega je sam ostal s kaznijo in startom iz ozadja na današnji dirki, naj bi bil le del uspešnega načrta Hondinega dirkača, da ustavi Italijana.

Rossijeva teorija

»Sijajno delo Honde, kajne? Delaš za tekmeca v drugi ekipi, boriš se pa z moštvenim sotekmovalcem,« je španskemu časniku Marca dejal Rossi. »Vedel sem, da bo na koncu tako. Marquez se je spremenil v osebnega telesnega stražarja Lorenza. Česa takšnega v našem športu še nisem videl. To je prava sramota, a moramo pač sprejeti stvari, kakršne so,« je rohnel Rossi.

Italijan je sicer posredno čestital moštvenemu sotekmovalcu za naslov, a dodal, da se ga Španec ne more veseliti povsem odkrito: »Lorenzo si zasluži naslov. Toda ni pravi prvak, ker se je zgodilo nekaj, kar se v tem športu ni še nikoli.« Ima pa tudi nasvet za Marqueza: »Navijači so zdaj videli, kakšen je bil Marquezov načrt. Ne mislim komentirati, toda naslednji meseci bodo priložnost, da Marc razmisli o svojem obnašanju. Zdaj vidite, kaj sem mislil po dirki v Avstraliji.«

Rossijevo teorijo o tem, da danes zaradi španskega dogovora na dirki ni bilo neposrednih napadov na Lorenza, je v pogovoru za špansko televizijo delno potrdil tudi sam svetovni prvak. »Vedeli so, kaj je v igri v mojem primeru. Pomagalo je, da smo vsi Španci. A prepričan sem, da bi bilo z Rossijem, če bi imel za hrbtom italijanske dirkače, popolnoma enako,« je menil Lorenzo.

Deli s prijatelji